Τετάρτη 19 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Περίεργες μεθοδεύσεις με το Ε9

Τον όμιλο Κόκκαλη "φωτογραφίζει" το υπουργείο Οικονομικών στο θέμα της ανάθεσης των εργασιών για την επεξεργασία του έντυπου Ε9 (για τον προσδιορισμό της ακίνητης περιουσίας), ενώ για το σκοπό αυτό το ελληνικό δημόσιο θα διαθέσει ούτε λίγο ούτε πολύ 3,15 δισ. δραχμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, η πολιτική του ηγεσία αποφάσισε να εντάξει τις εργασίες επεξεργασίας του εντύπου Ε9 σαν υποπρόγραμμα στο γενικότερο πρόγραμμα μηχανοργάνωσης του υπουργείου Οικονομικών, γνωστό με την κωδική ονομασία "Taxis" και να το προωθήσει μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες. Ηδη έχει γνωστοποιήσει ότι την επεξεργασία των εντύπων του Ε9 θα την αναλάβει ιδιωτική εταιρία, με το επιχείρημα της αδυναμίας του Μηχανογραφικού Κέντρου του Υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ) να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του νέου αυτού έργου. Οπως ανέφεραν αρμόδιοι παράγοντες, η "αδυναμία" του ΚΕΠΥΟ έγκειται στο γεγονός της μη πρόσληψης νέου προσωπικού, με δεδομένες τις ελλείψεις που παρουσιάζει το μηχανογραφικό κέντρο, πολιτική η οποία οδηγεί μοιραία στην υποβάθμιση των λειτουργιών του.

Η όλη μεθόδευση δημιουργεί ερωτηματικά δεδομένου ότι το σύστημα "Taxis", έχει αναλάβει να το υλοποιήσει η κοινοπραξία ΙΝΤΡΑΣΟΦΤ (Ομιλος Κόκκαλη) και η ιταλική ΣΟΤΖΕ, με σύμβαση έργου που έχει υπογραφεί από το 1993. Αν και το υπουργείο Οικονομικών έχει ανακοινώσει την προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη της ιδιωτικής εταιρίας, η ένταξη των εργασιών στο "Taxis" (με το επιχείρημα μάλιστα ότι το έργο συσχετίζεται με τη γενικότερη αρχιτεκτονική του μηχανογραφικού συστήματος) είναι εμφανές ότι η εταιρία ΙΝΤΡΑΣΟΦΤ αποκτά πλεονεκτήματα να αναλάβει και το νέο έργο και μάλιστα στην "αλμυρή" τιμή των 3,15 δισ. δραχμών.

Ηδη το υπουργείο Οικονομικών έχει ζητήσει να ενταχθεί το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 1997 και να προβλεφτούν τα σχετικά κονδύλια, γεγονός που σήμαινε ότι αντίστοιχο ποσό θα περικοπεί από άλλα προγράμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ