Πέμπτη 20 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δισεκατομμύρια σε εργολάβους για έργα της ΔΕΗ!

Την απόφαση της διεύθυνσης της ΔΕΗ να αναθέσει εργολαβία 7 δισ. δραχμών σε ιδιώτες, για τη διάνοιξη του τομέα 3 του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου στην Κοζάνη,καταγγέλλει η ΕΣΚ - ΔΕΗ της περιοχής και καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν πριν προχωρήσει η επικύρωση της ανάθεσης.

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη επισημαίνει ότι μέσω των εργολαβιών το συνολικό κόστος θα ξεπεράσει τα 20 δισ. δραχμές και τονίζει ότι "μελέτη της ΔΕΗ, που έγινε το 1994 για τη διάνοιξη του τομέα 3, προέβλεπε εξοπλισμό 5,5 δισ. δραχμών και 50 νέες θέσεις εργασίας. Δηλαδή κάτω από τα μισά από όσο θα στοιχίσουν συνολικά οι εργολαβίες".

"Κυβέρνηση και διεύθυνση της ΔΕΗ επιμένουν να κρατήσουν απροετοίμαστη την επιχείρηση για να δώσουν και τις υπόλοιπες εργασίες σε ιδιώτες, να μειώσουν το προσωπικό. Επιμένουν να δώσουν την εργολαβία για να κερδίσουν δισεκατομμύρια οι επιχειρηματίες και να συρρικνώσουν παραπέρα την επιχείρηση. Θέλουν να κρατούν αντιπαραγωγικό το δημόσιο τομέα και τη ΔΕΗ για να την ξεπουλήσουν πιο εύκολα. Επιδιώκουν να δουλεύουν οι εργαζόμενοι μέσω των εργολαβιών στη Βουλή με ωρομίσθιο, ανασφάλιστοι, σε άθλιες συνθήκες", τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση της παράταξης.

Η ΕΣΚ προτείνει να γίνει συνέλευση στο σωματείο εργαζομένων στο ορυχείο Νότιου Πεδίου, για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και "να πάρουμε αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις πριν προχωρήσουν στην επικύρωση της εργολαβίας. Να αντιληφθεί η διεύθυνση ανάπτυξης ορυχείων ότι δε θα αφήσουμε κανέναν εργολάβο να εγκατασταθεί στον τομέα 3 του ορυχείου".

Επίσης, σημειώνει ότι πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες για να αγοραστεί ο απαιτούμενος εξοπλισμός, καθώς και "οι απαραίτητες προσλήψεις, οι ορθολογικές αναδιαρθρώσεις προσωπικού, συγκεκριμένος επιστημονικός προγραμματισμός σύμφωνα με τις ανάγκες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ