Πέμπτη 20 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επικίνδυνες εργασίες χωρίς άδεια

Δεκάδες εργαζόμενοι, σε καθεστώς "μαύρης εργασίας", εκτελούν επικίνδυνες εργασίες χωρίς άδεια στη Ζώνη

"Μαύρη εργασία", με τη χρησιμοποίηση 48 ανασφάλιστων εργαζομένων, και η εκτέλεση σοβαρών επισκευαστικών εργασιών, ακόμα και χρήση φλόγας, χωρίς άδεια, με άμεσο τον κίνδυνο νέου δυστυχήματος διαπιστώθηκε σε 10 πλοία που επισκευάζονται στη Ζώνη! Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από τους πρώτους ελέγχους που διενεργεί αυτή την περίοδο το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και βέβαια μετά την έκρηξη στο "Ευγενία"..!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, στο επιβατικό πλοίο ΑΡΚΑΔΙΑ ο πλοιοκτήτης απασχολούσε 27 εργαζόμενους χωρίς ασφάλιση για επισκευαστικές εργασίες. Στο επιβατικό πλοίο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ, ο υπεύθυνος του συνεργείου Θανάσης Μαυροβουνιώτης απασχολούσε 2 ανασφάλιστους εργαζόμενους. Στο φορτηγό πλοίο ΑΠΟΛΟΝΙΑΝ ΛΑΪΟΝ, οι υπεύθυνοι των συνεργείων Μπάμπης Βασιλείου και Ευστράτιος Πελεχάκης με συνεργό και τον πλοίαρχο εκτελούσαν επισκευαστικές εργασίες χωρίς άδεια! Στο δεξαμενόπλοιο ΚΟΡΙΝΘΙΑ εκτελούνται ελασματουργικές εργασίες, χωρίς άδεια, με ευθύνη των υπευθύνων του συνεργείου επισκευών Θεοφάνης Διαμαντής και του πλοιάρχου.

Στο επιβατικό MEDIA II, η πλοιοκτήτρια εταιρία και ο υπεύθυνος του συνεργείου Παπαμιχαήλ απασχολούσαν 9 ανασφάλιστους εργαζόμενους. Στο πλοίο DOUBLE FORCE, που βρίσκεται στο ναυπηγείο Κελαϊδή, απασχολούνταν 4 άτομα σε μηχανουργικές εργασίες χωρίς θεωρημένες άδειες εργασίας. Στο υπό κατασκευή αλιευτικό σκάφος στο ναυπηγείο Δρακάτου,ο υπεύθυνος του συνεργείου Ν. Ψυχάλης απασχολούσε 2 ανασφάλιστους εργαζόμενους. Στο ίδιο ναυπηγείο στο ρυμουλκό ΑΛΕΞΙΑ Λ,έκανε το ίδιο ο εργολάβος Ι. Μπεκρής.Σε πλοίο που επισκευάζεται στο ναυπηγείο GEOMAR EN, εκτελούνταν από το συνεργείο Ανδρέα Ντρες εργασίες επισκευής με φλόγα χωρίς άδεια! Στο πλοίοΜΑΝΙΑ TWO στο ναυπηγείο Πάπιλα, ο πλοίαρχος απασχολούσε 2 εργαζόμενους ανασφάλιστους.

Να σημειωθεί ότι δεν αναφέρονται οι ποινές που θα επιβληθούν στους υπευθύνους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ