Τρίτη 25 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Πατριωτισμός ίσον... σύγκλιση

Επετειακά μηνύματα από Κ. Στεφανόπουλο και ΣΥΝ

Στις συνήθεις γενικές αναφορές κινείται το μήνυμα που εξέδωσε για τον εορτασμό της 25ης Μάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος. Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει "γιορτάζουμε σήμερα την επέτειο της κορυφαίας πολιτικής πράξεως του Γένους, της Επαναστάσεως του 1821, η οποία έμελλε να σημάνει την απαρχή της εθνικής του αναγεννήσεως". Αποφεύγοντας την οποιαδήποτε αναφορά ή παραλληλισμό με επίκαιρα θέματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταλήγει λέγοντας ότι "οφείλουμε να τιμούμε το '21 ως ένα από τα σπουδαιότερα γεγονότα που σηματοδότησαν την τριχιλιοετή ιστορική πορεία του ελληνικού έθνους".

Σε διαφορετική κατεύθυνση, το μήνυμα του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Σημίτη όπου ακόμα και η επέτειος της 25ης Μάρτη, συνδέεται με... το πρόγραμμα σύγκλισης! Οπως αναφέρει "η θωράκιση της ανεξαρτησίας μας επιτυγχάνεται όχι μόνον μέσω μιας ισχυρής αποτρεπτικής δύναμης αλλά και μέσω της ισότιμης συμμετοχής σε όλα τα στάδια και τις διαδικασίες της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της ένταξής μας στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση". Παράλληλα για την κατάσταση στα Βαλκάνια, ο πρωθυπουργός επισημαίνει πως πρέπει "να πρωταγωνιστήσουμε στα Βαλκάνια στη χάραξη μιας κοινής πορείας και προοπτικής".

Η Ελλάδα "οφείλει με τολμηρές πρωτοβουλίες και προσαρμογές να εξασφαλίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη σταθερότητα και την ανάπτυξη της περιοχής", τονίζει για τα Βαλκάνια, στην επετειακή ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ