Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Θέλει συμβουλές από τον Σάμαρανκ

Ο Α. Φούρας για τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΟΕ

Χείρα... βοηθείας από τον πρόεδρο της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ ζήτησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας, κατά την επίσκεψή του στη Λωζάνη τις προηγούμενες μέρες. Μπορεί να μην είπε... ευθέως τι συζήτησαν, όμως τόνισε: "Ζήτησα από τον κ. Σάμαρανκ σε περίπτωση που κάτι κάνουμε λάθος στην προσπάθεια διεκδίκησης της Ολυμπιάδας του 2004, να μας το υποδείξει η ΔΟΕ". Ο κ. Φούρας γνωστοποίησε την παρουσία του Ισπανού προέδρου της ΔΟΕ στην Αθήνα στις 8 Ιούλη σε εκδήλωση στην Πνύκα. Μια μέρα νωρίτερα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός μίλησε και για τη μετατροπή των ΤΑΚ σε ανώνυμες εταιρίες: "Θα περάσουν στο υπουργείο Εμπορίου όπως οι ΠΑΕ. Εγώ ήθελα να υπάρχει μια εγγύηση από τις ΑΕ ώστε να καλύπτονται οι υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζομένους. Ομως από το υπουργείο μας είπαν ότι υπάρχει νομικό κώλυμα. Το ελάχιστο ποσό της εγγύησης για κάθε εταιρία πρέπει να είναι 100 εκατομμύρια και όχι 50 που θέλει η ΕΣΑΚ". Ο κ. Φούρας δήλωσε ακόμη: "Ο κ. Καρατζάς με διαβεβαίωσε ότι ομόφωνα έχουν αποφασίσει τα σωματεία να γίνουν ανώνυμες εταιρίες".

Παρών στη συνέντευξη ήταν και ο γενικός γραμματέας Γιάννης Σγουρός, που αναφέρθηκε στην πρόοδο των αθλητικών έργων της Θεσσαλονίκης. "Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν τα έργα για το κλειστό του ΠΑΟΚ αφού ξεπεράστηκαν κάποια νομικά προβλήματα". Οσον αφορά τη Θέρμη, τονίστηκε πως θα γίνει δημοπρασία που θα αγγίξει τα 2 δισ. ώστε να "εξυγιανθεί το υπέδαφος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ