Σάββατο 29 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μεγάλη άνοδος στη Σοφοκλέους

Σημαντική άνοδος του γενικού δείκτη τιμών κατά 3,35% στις 1.338 μονάδες σημειώθηκε χτες στο Χρηματιστήριο μετά από ένα περίπου μήνα σταθεροποιητικών τάσεων.

Οπως εκτιμούν αναλυτές της αγοράς, ο βασικός λόγος που οδήγησε το δείκτη πάνω από τις 1.300 μονάδες σχετίζεται με την πτώση των επιτοκίων των κρατικών τίτλων και της διατραπεζικής αγοράς, φαινόμενα που κατ' αρχάς ευνοούν το δείκτη του κλάδου των τραπεζών, που "σπρώχνεται" ανοδικά και από τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις και φήμες στο συγκεκριμένο χώρο. Επίσης, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού να έχουν ολοκληρώσει τις ρευστοποιήσεις μετοχών κατασκευαστικών εταιριών, οι τιμές των οποίων υπέστησαν σημαντική πτώση το τελευταίο διάστημα και ασκούν σημαντική επιρροή στη διαμόρφωση του γενικού δείκτη.

Ετσι, το μεγαλύτερο μέρος του χτεσινού συνολικού τζίρου (16,8 δισ. δρχ. ) τοποθετήθηκε στις μετοχές των τραπεζών και των κατασκευαστικών εταιριών, ενώ ενισχυμένος κατά 3,14% ήταν και ο κλάδος των βιομηχανιών. Ολοι οι κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν ανοδικά με περισσότερο κερδισμένο τον τραπεζικό (4,13%) και τον κατασκευαστικό κατά (4,57%).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ