Σάββατο 29 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δύο μέτρα και σταθμά

Μόνον ο Χρ. Λαμπράκης δικαιούται να ομιλεί, όχι οι φορείς...

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ,Λεων. Αυδής,με θέμα τη συνέντευξη του Χρήστου Λαμπράκη στην ΕΡΤ και του ταυτόχρονου αποκλεισμού του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.Συγκεκριμένα ο βουλευτής αναφέρει: "ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτησή μου για την προβολή από την ΕΡΤ αποκλειστικής συνέντευξης του Χρ. Λαμπράκη για την υποστήριξη των απόψεών του, ενώ εκκρεμούν υποθέσεις σχετικές με το Μέγαρο Μουσικής ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και διεξάγεται ποινική προκαταρκτική εξέταση,δήλωσε ότι θα παραχωρηθεί ανάλογος χρόνος συνέντευξης και στους υποστηρικτές της αντίθετης άποψης. Αλλά αν και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, που μετέχει στη Συντονιστική Επιτροπή για το Πάρκο Ελευθερίας, υπέβαλε από τις 21/2/97 σχετική αίτηση, της οποίας αντίγραφο διαβίβασα στις 5/3/97 στον κ. υπουργό, η συνέντευξη δεν έγινε.Στο μεταξύ, με την παρουσία υπουργών που συναγωνίστηκαν σε άμετρους και άτοπους επαίνους για το Μέγαρο Μουσικής, παραβιάστηκε για μία ακόμη φορά, με τρόπο επιδεικτικό, η υποχρέωση ίσων αποστάσεων που βαρύνει την κυβέρνηση ενόψει των εκκρεμών δικαστικών αμφισβητήσεων".

Και ο Λ. Αυδής καταλήγει: "Ενόψει αυτών των εξελίξεων, επιβεβαιώνεται η πεποίθησή μας ότι ο κ. Λαμπράκης έχει εξελιχθεί σε υπερκυβερνητικό παράγοντα,ενώ εκτίθεται ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ σε αρνητικούς σχολιασμούς".

Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό "εάν σκοπεύει η κυβέρνηση να διαθέσει από την ΕΡΤ στο Σύλλογο Αρχιτεκτόνων χρόνο ίσο και ισάξιο με αυτόν που διέθεσε στον κ. Λαμπράκη. Τι εμπόδισε τον κ. υπουργό να εκπληρώσει την υπόσχεσή του;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ