Σάββατο 29 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ιστορίες με χρώματα

Από τις εκθέσεις που εγκαινιάζονται αυτές τις μέρες σημειώνουμε:

  • Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Κουρσάρη εγκαινιάζεται την 1η του Απρίλη στην αίθουσα τέχνης "Εκφραση" (Μεταξά και Φοίβης 11, Γλυφάδα). Πρόκειται για έργα δουλεμένα με βυνιλικά και λάδι σε πανί, σε μουσαμά, σε χαρτόνι ή σε ξύλο, τυχαίες επιλογές, που όμως δημιουργούν διαφορετικές διαθέσεις και έτσι "συμμετέχουν" στο αποτέλεσμα. Λιτές, ασκητικές επιφάνειες, πάνω στις οποίες αναπτύσσεται ο χώρος όπου διαδραματίζονται παραστάσεις - φευγαλέα στιγμιότυπα - λιγότερο ή περισσότερο μακρινές. Μια περιπλάνηση του ζωγράφου σε πραγματικές εικόνες, όπως έχουν καταγραφεί και όπως έχουν μετουσιωθεί στη μνήμη του. Συγκινησιακή δράση των φυσικών στοιχείων και φαινομένων σε χώρους καθημερινούς, βιωμένους, όπου απλά στίγματα μεταβάλλονται σε σύμβολα, όρια ανάμεσα στο ανέφικτο, το υπαρκτό και το φανταστικό. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 του Μάη.
  • Τέμπερες, λάδια και σχέδια, δημιουργίες των τελευταίων χρόνων, παρουσιάζει η Ευγενία Αθανασάκου,στην ατομική έκθεση έργων της που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (7 μμ) στην γκαλερί "Χρυσόθεμις" (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι). Πηγή έμπνευσης, η φύση και ο άνθρωπος. Κυριαρχούν τα τοπία και οι φιγούρες, που είναι σχεδιασμένα στον ελληνικό χώρο. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απρίλη.
  • Τη Δευτέρα επίσης (8 μμ), στην γκαλερί "Μετόπη" (Ερεχθείου και Καλλισπέρη 27), εγκαινιάζεται έκθεση έργων του Ανδρέα Λαμέρα.Φιλοξενούνται μια σειρά έργων του με θέμα: "Ανθρωπος - Γυναίκα".Ο καλλιτέχνης, αναπλάθοντας τους όγκους μιας αναγεννησιακής γυναικείας μορφής, αποκαλύπτει τη δύναμη του γίγνεσθαι της ανθρωπότητας. Ετσι, βλέπουμε τις φιγούρες να μετεωρίζονται σ' ένα φόντο επίπεδο και γήινο, χωρίς εξάρσεις μέσα σε μια ρευστότητα της ύλης. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 19 του Απρίλη.
  • Στην αίθουσα τέχνης "Εποχές" (Κηφισίας 263, Κηφισιά), εγκαινιάζεται στις 3 του Απρίλη (7 μμ), έκθεση έργων του Νίκου Αναγνωστόπουλου.Τίτλος της: "Σταυρικές μετα-μορφώσεις".Είναι έργα μεικτής τεχνικής σε ξύλο, καμβά, χαρτί, καθώς και κατασκευές με διάφορα υλικά. Ο Ν. Αναγνωστόπουλος σπούδασε ζωγραφική, χαρακτική, φωτογραφία και διακόσμηση στην Περούτζια της Ιταλίας. Εχει πάρει μέρος σε πέντε ομαδικές εκθέσεις. Η παρουσίαση έργων του στις "Εποχές", είναι η τέταρτη ατομική του έκθεση και θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Απρίλη.
  • Στον εκθεσιακό χώρο "Βίλα Στέλλα" (Σοφίας και Γαλήνης, Ν. Ηράκλειο), εγκαινιάζεται στις 2 του Απρίλη (8.30 μμ) έκθεση έργων της Θωμαής Ρηγάκη με τίτλο: "Αναδρομές" ή "Μια ιστορία με χρώματα".Η ζωγράφος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Μαθήτευσε κοντά στους ζωγράφους Γ. Δρόσο και Βογιατζή.Μέσα από την προσωπική επιμονή και προσπάθεια, εκφράζει από πολύ νωρίς τα βιώματα και γεγονότα που τη σημάδεψαν. Για το έργο της σημειώνει: "Είναι συναισθήματα και ιδέες που δεν έχουν άλλο τρόπο να εκφραστούν, παρά μόνο με τα μολύβια και τα χρώματα".

Στον ίδιο χώρο στις 5/4 (8.30 μμ), η εκπαιδευτικός - λογοτέχνης Ελένη Χαϊκάλη θα ερμηνεύσει λογοτεχνικά μια ενότητα από το έργο της ζωγράφου με τίτλο "Μια ιστορία με χρώματα". Τα μουσικά ακούσματα επέλεξε ο Αχιλλέας Κασουράς.Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 6/4.

  • Στις 11/4 (7.30 μμ), εγκαινιάζεται στην γκαλερί "Σελήνη" (Λ. Κηφισίας 331, Κηφισιά) έκθεση έργων ζωγραφικής του Παύλου Σάμιου.Τίτλος της: "Μυσταγωγικές νωπογραφίες".Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 17 του Μάη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ