Σάββατο 29 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ερωτες και ψέματα

"Το φάντασμα του έρωτα",που θα παρουσιάσει η ΕΤ-3 στις 23.00, στα πλαίσια του αφιερώματος στον αλησμόνητο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, ξεχωρίζει απόψε. Πρόκειται για ένα ερωτικό ψυχόδραμα, διάρκειας 93 λεπτών, σε σκηνοθεσία Ντίνο Ρίτσι, που αφηγείται την εξής ιστορία: Ο πενηντάχρονος Νίνο δίνει ένα νόμισμα σε μια γριούλα ζητιάνα. Εκείνη μετά από πολύ καιρό τον βρίσκει και επιμένει να τον ξεπληρώσει. Τελικά του αποκαλύπτει ότι είναι εκείνη, η Αννα, των νεανικών του χρόνων, η γυναίκα που σημάδεψε με τον έρωτα που του προκάλεσε τη νεανική του ψυχή. Η Αννα είναι τώρα αγνώριστη, μοιάζει μεγάλη, γριά, εγκαταλειμμένη, κουρασμένη, πονεμένη. Και ξαφνικά μια σειρά από αλλόκοτα γεγονότα που σχετίζονται με την αναπάντεχη παρουσία της στέλνουν τον Νίνο σε ψυχιατρική κλινική. Είναι μια ταινία συγκινητική, ανθρώπινη, τρυφερή. Μαζί με τον Μαστρογιάνι, η Ρόμι Σνάιντερ.

Από την ΕΤ-2 στις 21.30 "Το κυνήγι των διαμαντιών",του Στίβεν Μπέιλι. Μια εξαιρετική αστυνομική περιπέτεια που αφηγείται τις δραστηριότητες ενός αχώριστου, παράξενου και ξεχωριστού "τρίο". Μια τραγουδίστρια σε νυχτερινό κέντρο, ένας ιδιωτικός αστυνομικός και ο αδελφός του πρέπει να φυλάξουν ένα πακέτο, το περιεχόμενο του οποίου οδηγεί σ' ένα θησαυρό διαμαντιών. Με τη Σουζάν Γιορκ.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στη 01.20 "Ενας αξιολάτρευτος παλιάνθρωπος",του Φιλίπ ντε Μπροκά. Μια εύθυμη περιπέτεια της δεκαετίας του '70, την εποχή δηλαδή που το αστέρι του Ζαν Πολ Μπελμοντό μεσουρανούσε, θα μας αφηγηθεί την ιστορία του Βίκτορα. Ο Βίκτορας είναι ένας σύγχρονος Δον Ζουάν, που ζει σε βάρος των γυναικών που κυριολεκτικά τον λατρεύουν. Μια μέρα κάνει ένα τροχαίο παράπτωμα και οδηγείται στη φυλακή, όπου και μένει τρεις ολόκληρους μήνες. Εχοντας εμπιστοσύνη στην αρρενωπή του εμφάνιση και τις ιδιότυπες ικανότητές του, αλλάζει ταυτότητα και ερωμένες με μεγάλη ταχύτητα, λες και δεν είναι ανθρώπινες υπάρξεις αλλά λευκά πουκάμισα. Ομως, ο κακός αυτός άνδρας θα τιμωρηθεί όταν στο δρόμο του θα πέσει μια γυναίκα διαφορετική από τις άλλες, μια γυναίκα που θα ραγίσει τη σκληρή καρδιά του.

Από το SEVEN X στις 23.45 "Το εργαστήρι του δόκτορα Καλιγκάρι" του Ρόμπερτ Βίνε. Ταινία - σταθμός στην παγκόσμια ιστορία της 7η Τέχνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ