Σάββατο 5 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι προκαλούντες

Χτες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας είχε συνάντηση με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο υπουργείο. Κι όταν ζητήθηκε να γίνουν δηλώσεις για τα ναρκωτικά, τόσο ο υπουργός Κ. Γείτονας όσο και ο αρμόδιος υφυπουργός Μ. Σκουλάκης, δήλωσαν ότι αυτό θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη.

Ομως ο υφυπουργός Μ. Σκουλάκης βγήκε στο Α Πρόγραμμα της ΕΡΑ και - άκουσον, άκουσον - προκάλεσε τους νομάρχες και τους δημάρχους να βάλουν ως πρώτο έργο στους προϋπολογισμούς του 1998 όχι τα γιοφύρια, τους δρόμους και τους σκουπιδότοπους αλλά την πρόληψη.

Οχι, βέβαια, πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση - ως θεσμός λαϊκός - δεν πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο στον αγώνα για τα ναρκωτικά. Αλλά όχι και να ασκούν κάποιοι πολιτική βλαχομπαρόκ, ξεπερνώντας ακόμη και τα μέχρι σήμερα γνωστά όρια του... εκσυγχρονισμού. Με άλλα λόγια, δηλαδή, τα κονδύλια που θα έπρεπε να διαθέσει το υπουργείο για την πρόληψη, να φορτώνονται και αυτά στους δήμους, που με τη σειρά τους θα τα φορτώσουν στους δημότες.

Αυτό λέγεται πολιτική πολλαπλών δόσεων αναισθησίας και όχι πρόληψη κατά των ναρκωτικών. Ας απαντήσει πρώτα ο Μ. Σκουλάκης στην εκκρεμούσα εδώ και δυο χρόνια πλήρη πρόταση για συμβουλευτικό σταθμό στην Αγία Βαρβάρα - σ' αυτή τη μία και μόνο - και μετά ξανακουβεντιάζουμε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ