Σάββατο 5 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Στο 7,65% το ταμιευτήριο

Στο 7,65% "έριξε" το πραγματικό επιτόκιο καταθέσεων ταμιευτηρίου η Εθνική Τράπεζα, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Παπαντωνίου για... αυτοσυγκράτηση. Η τράπεζα διατήρησε σε τριπλάσιο σχεδόν ύψος τα επιτόκια καταναλωτικών δανείων, παρά τις μειώσεις που ανακοίνωσε στα σχετικά επιτόκια. Σε ανάλογες κινήσεις αναμένεται να προβούν την ερχόμενη βδομάδα και οι υπόλοιπες μεγάλες ιδιωτικές και κρατικές τράπεζες, με αφορμή τόσο τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού μεταξύ των τραπεζών και την πτώση των επιτοκίων των κρατικών τίτλων, όσο και την υποχώρηση του πληθωρισμού στο 6% το Μάρτη.

Αναλυτικότερα, τα νέα επιτόκια της Εθνικής από την ερχόμενη Δευτέρα διαμορφώνονται ως εξής:

  • Καταθέσεις: Το επιτόκιο ταμιευτηρίου από 9,5% σε 9% και μετά φόρων 7,65%. Τρεχούμενων λογαριασμών από 8% σε 7,5% και μετά φόρων 6,4%.
  • Καταναλωτική πίστη: Με ενσωματωμένες τις επιβαρύνσεις, κατά μια μονάδα υποχωρούν τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων (13%), των καταναλωτικών (20,5%), των προσωπικών (21,75%), των πιστωτικών καρτών (23,75%) και των "ειδικών" καταναλωτικών της τράπεζας. Αυτά περιλαμβάνουν τα δάνεια αγοράς αυτοκινήτου μέσω εμπόρων (17,5%), χωρίς μεσολάβηση εμπόρων (18%), τα δάνεια "Κάκτος" για αγορά βιβλίων (16%), τα "Εθνοδάνεια Οικιακού Εξοπλισμού" (17,5%) και τα "Εορτοδάνεια" (17%).
  • Επιχειρηματική πίστη: Το βασικό επιτόκιο για κεφάλαια κίνησης μειώνεται από 15,5% σε 15% και το βασικό επιτόκιο για πάγιες εγκαταστάσεις από 13,75% σε 13%. Διευκρινίζεται ότι τα επιτόκια επιχειρηματικών χορηγήσεων είναι ενδεικτικά και αυξομειώνονται κατά περίπτωση, έτσι ώστε οι μεγάλες και φερέγγυες επιχειρήσεις να δανείζονται σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, σε αντίθεση με τις μικρομεσαίες, για τις οποίες το κόστος δανεισμού είναι συνήθως ακριβότερο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ