Πέμπτη 10 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαμαρτυρίες για δημοσιογράφους...

Και οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν χτες στο στόχαστρο των δυνάμεων καταστολής. Οσοι από αυτούς κατάφεραν με κόπο και μέσω "παρακαμπτηρίων" να περάσουν τα μπλόκα των ειδικών δυνάμεων και να φτάσουν στο υπουργείο, εμποδίστηκαν τελικά να παρευρεθούν στη συνάντηση της αντιπροσωπείας των οικοδόμων με τον υπουργό και παρέμειναν αποκλεισμένοι στο ισόγειο του κτιρίου. Στη συνέχεια, όταν ο πρωθυπουργός είχε ήδη φτάσει έξω από το υπουργείο και προκειμένου να πραγματοποιηθεί ανεμπόδιστα η είσοδός του σ' αυτό, οι δημοσιογράφοι που παρέμεναν στο ισόγειο δέχτηκαν έντονες παρατηρήσεις από τους αρμοδίους, του στιλ "αδειάστε μας τη γωνιά"! Φανερά ενοχλημένοι από την παρουσία τους έδειξαν επίσης, τόσο ο υπουργός, όσο και ο υφυπουργός Εργασίας που κατέβηκαν να υποδεχτούν τον κ. Σημίτη, ο οποίος τελικά μπήκε στο υπουργείο, όταν οι αρμόδιοι βεβαιώθηκαν ότι μεταξύ αυτού και των δημοσιογράφων υπήρχε μια ...απόσταση ασφαλείας!

Μέσα στη γενική ένταση, προκλήθηκαν και κάποια φραστικά επεισόδια μεταξύ ελάχιστων δημοσιογράφων και συνδικαλιστών. Αυτό, καθώς και η παρεξήγηση - προφανώς - δηλώσεων συνδικαλιστών κατά του ρόλου ορισμένων ΜΜΕ και του τρόπου που αυτά αντιμετώπισαν τη σημερινή κινητοποίηση, προκάλεσε την αντίδραση συντακτών του εργατικού ρεπορτάζ. Με κείμενο που υπέβαλαν στην ΕΣΗΕΑ και στη ΓΣΕΕ, καταγγέλλουν για "τραμπουκισμούς" μέλη της ηγεσίας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, βάλλουν κατά μέλους της διοίκησης της ΓΣΕΕ - στελέχους της ΕΣΑΚ και επίσης κατά της ΕΣΑΚ, που "δεν τους αποδοκίμασε". Μετά από αυτό, ανακοινώσεις"καταδίκης" και μάλιστα σε υψηλούς τόνους εξέδωσαν η ΕΣΗΕΑ και η ΓΣΕΕ, παραγνωρίζοντας την αστυνομοκρατία και τον προκλητικό, συκοφαντικό και αυταρχικό τρόπο που αντιμετωπίστηκε η κινητοποίηση ενός ολόκληρου κλάδου εργαζομένων!

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Α. Ζαζόπουλος, σε δήλωσή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, δήλωσε: "Εμείς δε στρεφόμαστε κατά των δημοσιογράφων. Στρεφόμαστε κατά ορισμένων βαρόνων των ΜΜΕ, που είδατε με τι τρόπο αντιμετώπισαν την κινητοποίησή μας. Τους δημοσιογράφους τούς θέλουμε στο πλευρό μας, γιατί και αυτοί σαν εργαζόμενοι είναι αποδέκτες της αντεργατικής πολιτικής".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδικάζουν ΠΣΑΤ - ΕΣΗΕΑ (2012-10-06 00:00:00.0)
Να αρθούν οι απαράδεκτοι περιορισμοί στους δημοσιογράφους (2005-02-26 00:00:00.0)
Αυθαίρετη απόλυση δημοσιογράφου (2001-10-11 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία για την απεργία των δημοσιογράφων (2001-04-07 00:00:00.0)
Συντονισμένα και αποφασιστικά για την 24ωρη απεργία (2001-04-05 00:00:00.0)
Πεντάωρη στάση εργασίας (2000-12-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ