Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αυθαίρετη απόλυση δημοσιογράφου

Τον εκπρόσωπο των εργαζομένων δημοσιογράφων στην ΕΣΗΕΑ, Χρήστο Βούζα, από την εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος», απέλυσε ο ιδιοκτήτης - εκδότης του Κ. Μήτσης, ύστερα από τη δίωρη στάση που έκαναν οι εργαζόμενοι, την περασμένη βδομάδα, για την καταβολή των δεδουλευμένων και των κυριακάτικων αμοιβών.

Την απόλυση καταγγέλλει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, που τονίζει ότι αυτή η τακτική αποσκοπεί στη συντήρηση κλίματος φόβου και ανασφάλειας στους εργαζόμενους στις εκδοτικές επιχειρήσεις. Οι ενέργειες αυτές δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητες προειδοποιεί η ΕΣΗΕΑ σε συνεργασία και με τη στήριξη της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ και των άλλων οργανώσεων Τύπου. Τέλος, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καλεί και την Ενωση Ιδιοκτητών, αλλά και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς ο Κ. Μήτσης δεν εφαρμόζει τις ΣΣΕ, ενώ παραλλήλως συναλλάσσεται με το δημόσιο.

To ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε, χτες, να κηρύξει 24ωρη απεργία, για σήμερα, στο συγκρότημα Μήτση («Βραδυνή», «Ευρωοικονομία», «Αδέσμευτο Τύπο») με το αίτημα της επαναπρόσληψης του δημοσιογράφου, αλλά και της πληρωμής των οφειλομένων στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ