Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ Ο Κ. ΠΑΟΥΕΛ
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ από τις ΗΠΑ

Ωρα, με την ώρα κλιμακώνει η ηγεσία των ΗΠΑ την επιχείρηση επιβολής της «αντιτρομοκρατικής» πολεμικής υστερίας σε όλο τον κόσμο, ενώ συνεχίζονται αμείωτοι οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί του Αφγανιστάν. Χτες, τη σκυτάλη πήρε η «περιστερά» - Κόλιν Πάουελ, αφήνοντας με νόημα όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, σε ερώτηση για πιθανή επέκταση των στρατιωτικών επιθέσεων και σε άλλες χώρες. Την ίδια στιγμή, ο Λευκός Οίκος έδινε στη δημοσιότητα κατάλογο των 22 «πιο καταζητούμενων τρομοκρατών», στον οποίο, εκτός του Μπιν Λάντεν, συμπεριλαμβάνονται Αιγύπτιοι, Σαουδάραβες, Λιβανέζοι, Κενυάτες κλπ., ενώ εντείνεται συνεχώς η καλλιέργεια μιας πολύμορφης και μαζικής τρομοψύχωσης σε όλο τον πλανήτη.

Ταυτόχρονα, με τα παραπάνω, γίνονται φανερές και ορισμένες πρώτες τριβές στην «αντιτρομοκρατική συμμαχία», κυρίως για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των επιθέσεων και σε άλλες χώρες, ως συνέπεια εσωτερικών αντιθέσεων και του συνεχώς διογκούμενου αντιπολεμικού κινήματος των λαών.

Για το ίδιο θέμα εξέφρασε την αντίθεση της χώρας του ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, ενώ στο τελικό κείμενο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, κατά την έκτακτη σύνοδό του, αναφέρεται ότι «απορρίπτεται κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επίθεσης εναντίον κάποιας ισλαμικής ή αραβικής χώρας με πρόσχημα τη μάχη κατά της τρομοκρατίας».


ΣΕΛ.  12   -   21

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ