Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ας μην ανησυχεί...

Τον έπιασε ο πόνος τον Α. Καρκαγιάννη στη χτεσινή «Καθημερινή», για την κομμουνιστική Αριστερά και σπεύδει να μας προφυλάξει από κινδύνους. Τον ευχαριστούμε, αλλά όπως λέει και ο λαός μας «δε θα πάρουμε»!

Ποιος είναι αυτός ο κίνδυνος σύμφωνα με τη βαθυστόχαστη ανάλυση του αρθρογράφου: «Να ταυτιστεί - λέει ο Α.Κ. - η κομμουνιστική αριστερά με φασιστικά καθεστώτα ή με κινήματα θρησκευτικού ολοκληρωτισμού, εν ονόματι του αντικαπιταλισμού και του αντιαμερικανισμού». Κατ' αρχήν θυμίζουμε στον Α.Κ. ότι - σύμφωνα με όσα επανειλημμένα ισχυρίζονται ομοϊδεάτες του - ο κίνδυνος αυτός δεν υπάρχει, αφού οι κομμουνιστές έχουν «ταυτιστεί με φασιστικά καθεστώτα». Το σύνθημα «κόκκινος και μαύρος φασισμός» του δικού του ιδεολογικού χώρου είναι προϊόν.

Αν σοβαρευτούμε, όμως, θα σημειώσουμε ότι είναι ψεύτικα και τεχνητά τα διλήμματα του τύπου «Μπους ή μπιν Λάντεν». Προϊόντα του ιμπεριαλισμού και της πολιτικής του είναι και τα σύγχρονα φασιστικά καθεστώτα ή τα κινήματα θρησκευτικού φανατισμού και ολοκληρωτισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ