Σάββατο 26 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΣΗΕΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ
Να αρθούν οι απαράδεκτοι περιορισμοί στους δημοσιογράφους

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξέδωσε χτες ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και τα μέτρα περιορισμού των κινήσεων των διαπιστευμένων δημοσιογράφων, όπου «καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση του υπουργού Εθνικής Αμυνας που επιμένει να μην εφαρμόζει την από 7/2/2005 συμφωνία του με την Ενωση για την άμεση αποκατάσταση της δημοσιογραφικής λειτουργίας στον τομέα ευθύνης του και την ελεύθερη πρόσβαση των δημοσιογράφων στους χώρους του υπουργείου».

Υπενθυμίζεται ότι σε εφαρμογή πάγιας διαταγής του 2001, απαγορεύεται οποιαδήποτε κίνηση των στρατιωτικών συντακτών εντός του υπουργείου, χωρίς προηγούμενη άδεια από τη Διεύθυνση Ενημέρωσης και χωρίς στρατιωτική συνοδεία, με εξαίρεση ένα γραφείο του ισογείου όπου μεταφέρθηκαν τα γραφείο Τύπου του υπουργείου και των Επιτελείων. Η ΕΣΗΕΑ ήδη με προχτεσινή επιστολή του ΔΣ προς τον υπουργό, επισημαίνει «την απαράδεκτη καθυστέρηση να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα (συγκρότηση επιτροπής, ρητές χρονικές δεσμεύσεις, ημερομηνία συνεδριάσεως επιτροπής κλπ.)».

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζει ακόμα ότι «ισχύει πάντα η απόφασή του για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας για την πρωτοφανή συμπεριφορά του, που συνεχίζεται». Σύμφωνα με την απόφαση αυτή δεν αναφέρεται το όνομα του υπουργού και δε δημοσιεύεται η εικόνα του από τα ΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ