Σάββατο 26 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Σε αλλαγή συσχετισμών στοχεύει η «Αγωνιστική Συμπαράταξη»

Ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης», Μ. Κοκκινάκης
Ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης», Μ. Κοκκινάκης
Αύριο και μεθαύριο 27 και 28 Φλεβάρη πραγματοποιούνται οι δικηγορικές εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, υπό τη σκιά των νοσηρών φαινομένων με τους επίορκους δικαστές και τα δικαστικά παρακυκλώματα.

Στις δικηγορικές εκλογές φέτος υπολογίζεται ότι σε όλη την Ελλάδα θα ψηφίσουν περίπου 36.000 δικηγόροι για την ανάδειξη νέων διοικήσεων σε 63 δικηγορικούς συλλόγους της χώρας για την επόμενη τριετία. Βέβαια, στις περιπτώσεις που δεν εκλεγεί πρόεδρος στους δικηγορικούς συλλόγους, θα χρειαστεί να διεξαχθούν και επαναληπτικές εκλογές την επόμενη εβδομάδα στις 6 και 7 Μάρτη. Βέβαια, η δίνη του παραδικαστικού κυκλώματος συμπαρέσυρε και έξι δικηγόρους, οι οποίοι διώκονται, ενώ διερευνώνται και άλλοι 10 με υποψίες χρηματισμού.

Οσον αφορά τον ΔΣΑ, στις αυριανές εκλογές υποψήφιοι θα είναι 11 συνδυασμοί εκ των οποίων μόνο οι οκτώ κατεβαίνουν με υποψήφιο πρόεδρο, ενώ οι υπόλοιποι τρεις θα διεκδικήσουν απλά θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.

Σ' αυτές τις αρχαιρεσίες κατέρχεται και η «Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων» με επικεφαλής τον Μ. Κοκκινάκη. Πρόκειται για μια ευρύτατη συσπείρωση μαχόμενων δικηγόρων, η οποία προέρχεται από τη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση - Μαχόμενοι Δικηγόροι» που στις προηγούμενες εκλογές κατέβηκε με υποψήφιο πρόεδρο τον Β. Δημόπουλο και νυν μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, την «Κίνηση Νέων και Ασκούμενων Δικηγόρων», δικηγόρους που ενεργοποιούνται στον οικολογικό χώρο των δικηγόρων, καθώς και ενεργούς δικηγόρους που στις προηγούμενες εκλογές κατήλθαν με άλλα ψηφοδέλτια. Ολοι αυτοί ύστερα από πολλές και επίπονες προσπάθειες ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη συγκρότηση ενός πλατύτερου αριστερού πόλου στο χώρο των δικηγόρων, ένα ριζοσπαστικό ψηφοδέλτιο που βάζει μεγάλους στόχους και σκοπεύει να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά και να ανοίξει το δρόμο για αλλαγή στο σημερινό συσχετισμό στον ΔΣΑ.

Πάντως, σήμερα, στον πρώτο επιστημονικό σύλλογο της χώρας επικρατεί η λογική της διαχείρισης και έχει εγκαταλειφθεί από τις κυρίαρχες δυνάμεις κάθε ιδέα αντιπαράθεσης και σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στους μαχόμενους δικηγόρους, στους νέους και στους δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων.

Οι άλλες παρατάξεις που θα διεκδικήσουν τον ΔΣΑ είναι η «Δικηγορική Παρουσία» με επικεφαλής τον σημερινό πρόεδρο του ΔΣΑ Δ. Παξινό που στηρίζεται διακριτικά από τη ΝΔ, η «Αλληλεγγύη Δικηγόρων» που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Δ. Βερβεσό, η «Ενωτική Κίνηση Δικηγόρων» που έχει τη στήριξη του Συνασπισμού, με επικεφαλής τον Θ. Σχινά, ο οποίος διαδέχεται τον πρώην πρόεδρο Α. Ρουπακιώτη.

Πάντως και οι τρεις παραπάνω παρατάξεις αναμένεται να έχουν παράπλευρες απώλειες, καθώς από το χώρο που πρόσκειται στη ΝΔ κατέρχεται στις εκλογές η παράταξη «Δικηγορικός Σύνδεσμος» με επικεφαλής τον Δ. Χατζημιχάλη, στον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ πρόσκειται η «Δικηγορική Ανανέωση» με επικεφαλής τον Χ. Αναλυτή, ενώ η παράταξη «Αδέσμευτη Δικηγορική Συσπείρωση» που για πρώτη φορά κατεβαίνει χωρίς υποψήφιο πρόεδρο, αλλά εκπροσωπείται από τον Δ. Φίλη, πρόσκειται στο χώρο του Συνασπισμού.

Χωρίς υποψήφιο πρόεδρο κατεβαίνουν στην εκλογική αναμέτρηση δύο ακόμη συνδυασμοί, η «Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας» που εκπροσωπήθηκε στο προηγούμενο ΔΣ από τους Κ. Παπαδάκη, Δ. Σαραφιανό και Ζ. Μήλιου, καθώς και οι «Δικηγόροι σε Κίνηση». Τέλος, στις εκλογές κατεβαίνει η «Δικηγορική Συνδικαλιστική Αλλαγή» με επικεφαλής τον Π. Γαλετσέλη, ενώ υποψήφιος πρόεδρος είναι και ο Δ. Τσούγκος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις 24 και 25 Φλεβάρη οι εκλογές των δικηγόρων(2008-02-19 00:00:00.0)
Την επόμενη Κυριακή ο νέος πρόεδρος(2002-02-26 00:00:00.0)
Ριζοσπαστικό μέτωπο των δικηγόρων για μια άλλη πορεία του ΔΣΑ(2002-02-24 00:00:00.0)
Στο δρόμο για τη νίκη οι «μαχόμενοι δικηγόροι»(2002-02-09 00:00:00.0)
Σε ψήφο αποδοκιμασίας καλεί η ΔΑΚ(1996-03-02 00:00:00.0)
Συγκέντρωση της "Δικηγορικής Αγωνιστικής Κίνησης"(1996-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ