Σάββατο 26 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καθυστερήσεις έργων στη Μαγνησία

Μεγάλες καθυστερήσεις παρουσιάζουν αναγκαία για την περιοχή του Νομού Μαγνησίας οδικά έργα, όπως αναφέρουν σε σχετικές Ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας, ζητώντας από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής και να επισπεύσει την κατασκευή τους. Συγκεκριμένα:

  • Στην πρώτη Ερώτηση που απευθύνεται στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ επισημαίνεται ότι αδικαιολόγητη καθυστέρηση παρουσιάζει στην ολοκλήρωσή του το σημαντικό για το Νομό Μαγνησίας έργο του Περιφερειακού, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις των αρμοδίων. Ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες του ΥΠΕΧΩΔΕ για το έργο «Παράκαμψη Αγριάς - Ανω και Κάτω Λεχωνίων», έτσι ώστε σε συνδυασμό με το εναπομείναν τμήμα του Περιφερειακού και την έναρξη του τμήματος Γορίτσας - ΑΓΕΤ - Αγριάς ν' αρχίσει η υλοποίηση του έργου. Αναγκαίο κρίνεται ακόμη να ξεκινήσουν οι απαλλοτριώσεις, οι τεχνικές μελέτες και οι αδειοδοτήσεις για το τμήμα του οδικού άξονα Πηλίου Κορώπη - Αφέτες ώστε το έργο να ολοκληρωθεί σύντομα. Με βάση αυτή την κατάσταση οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτάνε τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ γιατί καθυστερούν οι μελέτες του έργου «Παράκαμψη Αγριάς - Ανω-Κάτω Λεχωνίων», τι γίνεται με την έναρξη κατασκευής του τμήματος του Περιφερειακού Γορίτσα - ΑΓΕΤ - Αγριά και πώς σκοπεύει το υπουργείο να ενεργήσει για την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών απαλλοτριώσεων του τμήματος Πηλίου Κορώπη - Αφέτες.
  • Με τη δεύτερη Ερώτηση επισημαίνεται η καθυστέρηση που παρουσιάζει και το έργο της παράκαμψης της Ζαγοράς. Το έργο είχε ενταχθεί στο Β΄ ΚΠΣ, δεν έγινε ποτέ και η πίστωση χάθηκε. Στη συνέχεια εντάχθηκε στο Γ΄ ΚΠΣ, το οποίο πλησιάζει προς το τέλος του, και ακόμη δεν έχει δημοπρατηθεί, παρά το γεγονός ότι λέγεται πως και οι οριστικές μελέτες, αλλά και οι διαδικασίες απαλλοτριώσεων και αποζημιώσεων έχουν ολοκληρωθεί. Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν να μάθουν γιατί υπάρχουν αυτές οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στο έργο παράκαμψης της Ζαγοράς, καθώς και τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε το έργο να δημοπρατηθεί άμεσα και να υλοποιηθεί χωρίς καθυστερήσεις, ώστε να σταματήσουν τα θανατηφόρα ατυχήματα και οι παραγωγοί της περιοχής να μεταφέρουν τα προϊόντα τους χωρίς να καταστρέφονται.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ