Σάββατο 26 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τοξικά απόβλητα «δηλητηριάζουν» το νοσοκομείο

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Της ανταποκρίτριάς μας).--

Την «εγκληματική αδιαφορία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, της νέας διοίκησης του νοσοκομείου Ηρακλείου και του ΠεΣΥΠ Κρήτης» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), για τη συνέχιση της παράνομης λειτουργίας του κατεστραμμένου και παλαιάς τεχνολογίας αποτεφρωτικού κλιβάνου μολυσματικών απορριμμάτων. Γεγονός που έχει ως συνέπεια να «δηλητηριάζονται» καθημερινά οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες από τα τοξικά καπναέρια. Γι' αυτό το λόγο, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, θα καταθέσει αναφορά στην εισαγγελία Ηρακλείου, ζητώντας την άμεση εφαρμογή των νόμων.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι παρά τις συνεχείς γραπτές και προφορικές αναφορές του σωματείου της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας, της δημοσιοποίησης του προβλήματος και τις κατά καιρούς υποσχέσεις των διοικήσεων, τίποτα δε φαίνεται να δρομολογεί λύση του προβλήματος. Επιπλέον, τονίζουν, η διοίκηση του Νοσοκομείου επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση με το να δέχεται αποτέφρωση μολυσματικών αποβλήτων και άλλων Νοσοκομείων.

«Καθημερινά, εργαζόμενοι, ασθενείς και επισκέπτες γινόμαστε θεατές του απαράδεκτου τρόπου συλλογής, μεταφοράς και αποθήκευσης των αποβλήτων του νοσοκομείου μας. Τα μολυσματικά και λοιμώδη συσκευάζονται σε απλές οικιακές σακούλες και όχι σε ειδικά κιβώτια, συχνά σκίζονται, τρέχουν αίματα και άλλα επικίνδυνα υγρά σε κοινόχρηστους χώρους κατά τη μεταφορά τους. Δεν υπάρχει καν ψυκτικός θάλαμος όπως ο νόμος ορίζει να αποθηκεύονται με ασφάλεια μέχρι την αποτέφρωσή τους. Παραμένουν ως και μια βδομάδα σε υπαίθριο χώρο, με συνέπεια την έντονη δυσοσμία και σοβαρούς κινδύνους για την υγεία. Η όλη διαδικασία παραπέμπει σε τριτοκοσμικό νοσοκομείο και όχι σύγχρονο Πανεπιστημιακό», επισημαίνουν.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» ζητά το άμεσο κλείσιμο του αποτεφρωτή και την κατασκευή εκτός νοσοκομείου, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια, σύγχρονου πυρολυτικού κλιβάνου αποτέφρωσης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, ικανού να καλύπτει όλα τα νοσοκομεία και τις υγειονομικές μονάδες της Κρήτης.

«Το θέμα της διαχείρισης των νοσοκομειακών αποβλήτων είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Αφορά τόσο τα νοσοκομεία και τους εργαζόμενους, για την ενδονοσοκομειακή διαχείρισή τους. Αφορά όμως και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενούς της για την εξωνοσοκομειακή διαχείρισή τους. Αφορά όλους τους πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τοξικός καπνός στο Τμήμα Σίτισης(2006-07-26 00:00:00.0)
Να παρθούν μέτρα τώρα(1996-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ