Τρίτη 19 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στις 24 και 25 Φλεβάρη οι εκλογές των δικηγόρων
  • Αύριο Τετάρτη, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης Δικηγόρων» στην Αθήνα
  • Συνέντευξη Τύπου της «Νέας Αγωνιστικής Κίνησης Δικηγόρων» στη Θεσσαλονίκη

Μια βδομάδα έμεινε μέχρι τις δικηγορικές εκλογές. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η πολυδιάσπαση των κυρίαρχων παρατάξεων στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας και η πλήρης σύμπλευση των δικηγορικών παρατάξεων που πρόσκεινται σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, οι οποίες είναι προσανατολισμένες στις πολιτικές του «ευρωμονόδρομου».

Σε αυτές τις εκλογές, διεκδικεί την ψήφο των δικηγόρων και η «Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων» με επικεφαλής και υποψήφιο πρόεδρο του ΔΣΑ τον Μανώλη Κοκκινάκη. Η παράταξη στοχεύει στην ανατροπή των σημερινών συσχετισμών στον ΔΣΑ, δίνοντας κύριο βάρος στα δικαιώματα των μισθωτών - «συνεργατών», των μαχόμενων αυτοαπασχολούμενων, των νέων και των γυναικών δικηγόρων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ υπό την πίεση της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης» και της «Κίνησης Νέων και Ασκούμενων Μαχόμενων Δικηγόρων», ο ΔΣΑ αναγκάστηκε να θεσπίσει ένα ελάχιστο πλαίσιο προστασίας των λεγόμενων «έμμισθων συνεργατών» και στην ουσία υπαλλήλων δικηγόρων, στη συνέχεια - και παρά την απαίτηση της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης» - δε θέσπισε κανένα μηχανισμό ελέγχου του πιο πάνω πλαισίου, με αποτέλεσμα αυτή η ρύθμιση να μείνει ανενεργή.

Παράλληλα, οι κυρίαρχες παρατάξεις του ΔΣΑ, αλλά και άλλες οι οποίες θέλουν να εμφανίζονται διαφοροποιημένες, αποδείχτηκαν αφερέγγυες, καθώς στην αντιασφαλιστική επίθεση που έχει εξαπολυθεί εναντίον των δικηγόρων, στήριξαν και ανέχθηκαν επιλογές για μετατροπή του ΔΣΑ σε πλασιέ των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Η «Αγωνιστική Συμπαράταξη» καλεί τους δικηγόρους της Αθήνας για αποδυνάμωση όλων των παρατάξεων που εκπροσωπούν το συμβιβασμό και τη διαχειριστική λογική. Η «Αγωνιστική Συμπαράταξη» διοργανώνει την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση αύριο Τετάρτη 20 Φλεβάρη, στις 2.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Εσπέρια Παλλάς» (Σταδίου 22).

Εκλογές στο ΔΣ Θεσσαλονίκης

Την ανάγκη ριζικής ανατροπής του συσχετισμού δυνάμεων στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης μέσα από την ενίσχυση του ριζοσπαστικού πόλου και την αποδυνάμωση των παρατάξεων που εκπροσωπούν το συμβιβασμό, την υποταγή, τη διαχειριστική λογική, σημείωσε η Σόνια Μελανεφίδου, υποψήφια πρόεδρος της «Νέας Αγωνιστικής Κίνησης Δικηγόρων», παρουσιάζοντας τις θέσεις του συνδυασμού.

Η παράταξη απευθύνεται σε όλους τους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους χωρίς συνεργάτες ή με 1-2 συνεργάτες, στους μαχόμενους συναδέλφους, με μικρά και μεσαία εισοδήματα που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία του δικηγορικού σώματος, τους νέους και τις γυναίκες και τους καλεί να συσπειρωθούν, να συστρατευτούν μαζί της, για τη διεύρυνση του ριζοσπαστικού πόλου, που θα επιδιώξει με μεγαλύτερη δύναμη να δώσει νικηφόρα τη μάχη της ανατροπής του συσχετισμού των δυνάμεων στο ΔΣ του ΔΣΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ