Τρίτη 19 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Φταίνε πάλι τα ... «ακραία καιρικά φαινόμενα»!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναμάσησε χτες το ίδιο παραμύθι που είχε χρησιμοποιήσει στις πλημμύρες, στις πυρκαγιές και στους καύσωνες, ισχυριζόμενος ότι «έγινε το καλύτερο δυνατό αναλογικά με το... ακραίο καιρικό φαινόμενο που έχει πλήξει τη χώρα μας»! Οχυρωμένος πίσω από την αυτοθυσία των εργαζομένων στον κρατικό μηχανισμό, ο Θ. Ρουσόπουλος προσπάθησε να εξαγνίσει την κυβερνητική πολιτική, που αφήνει συνειδητά ανοχύρωτη τη χώρα απέναντι στα διάφορα φυσικά φαινόμενα προκειμένου να θωρακίσει την πλουτοκρατία απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων.

Ο Θ. Ρουσόπουλος είδε μόνο μικρά προβλήματα, ενώ όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι ακινητοποιήθηκαν στην Αθήνα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ότι το «διεθνές» αεροδρόμιο έκλεισε, ότι εκατοντάδες χωριά αποκλείστηκαν, ότι υπήρξαν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης σε μια σειρά περιοχές, προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι ...«είμαστε μεσογειακή χώρα»!

Παράλληλα, αξιοποιώντας και τη βοήθεια των ιδιωτικών καναλιών που είχαν διαμορφώσει το κατάλληλο κλίμα, δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνες στους πολίτες που «δε φρόντισαν να ακολουθήσουν τους κανόνες της Τροχαίας»! Με ανάλογου τύπου επιχειρήματα προσπάθησε, τέλος, να δικαιολογήσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στα μεγάλα ιδιωτικοποιημένα έργα της Αττικής Οδού και του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» που παρέμειναν αποκλεισμένα και πάλι για ώρες. Ειδικά για την ακινητοποίηση των λεωφορείων και των τρόλεϊ είπε ότι στη χώρα μας που είναι μεσογειακή δεν έχουμε λεωφορεία που παίρνουν αλυσίδες, όπως σε άλλες χώρες στις οποίες παρατηρεί κανείς συχνά τέτοια ακραία φαινόμενα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ