Τρίτη 19 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προβλήματα και στις συγκοινωνίες

Εκτός κυκλοφορίας έμειναν λεωφορεία και τρόλεϊ στην Αθήνα, κάτι που αναμένεται να συμβεί και σήμερα, κυρίως τις πρωινές ώρες. Αλλά και η λειτουργία του πανάκριβου Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) «παρέλυσε» για πολλές ώρες, ενώ παρά την υποχώρηση της κακοκαιρίας μέχρι και χτες το απόγευμα υπήρχαν σοβαρά προβλήματα στις αεροπορικές πτήσεις από και προς το «Ελ. Βενιζέλος», με πολύωρες καθυστερήσεις και ακυρώσεις περισσότερων από 160 δρομολογίων. Μόλις αργά χτες το απόγευμα τέθηκαν σε λειτουργία και οι δύο διάδρομοι προσγειωαπογειώσεων. Στελέχη του αεροδρομίου επισημαίνουν ότι θα χρειαστούν δύο - τρεις μέρες για να ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση.

Με «νοκ άουτ» τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, το βάρος των μετακινήσεων έπεσε στο μετρό και στον «ηλεκτρικό», καθώς και το τραμ παρουσίασε πρόβλημα στη λειτουργία του κατά τις πρωινές ώρες, καθώς από την κατασκευή του - σύμφωνα και με την ανακοίνωση της διοίκησης - δε διαθέτει τα λεγόμενα «θερμαινόμενα κλειδιά» στις ράγες, τα οποία είναι αυτά που επιτρέπουν στον ΟΣΕ να έχει απρόσκοπτη λειτουργία.

Οσον αφορά τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ που έχουν προμηθευτεί η ΕΘΕΛ και ο ΗΛΠΑΠ είναι χαμηλοεπίπεδα και δεν έχουν τη δυνατότητα εκ κατασκευής να εφοδιαστούν με αντιολισθητικές αλυσίδες. Αυτό, βέβαια το γνωρίζουν οι αρμόδιοι του ΟΑΣΑ και παρότι αντίστοιχα προβλήματα είχαν παρουσιαστεί και στην κακοκαιρία που είχε πλήξει την Αθήνα το 2004 δε φρόντισαν να δώσουν τις αναγκαίες λύσεις, ώστε να υπάρξει εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ