Σάββατο 2 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
Σε ψήφο αποδοκιμασίας καλεί η ΔΑΚ

Θα τιμήσει τους νέους και τους μαχόμενους δικηγόρους η "Δικηγορική Αγωνιστική Κίνηση" (ΔΑΚ) και θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της για να έρθουν στο προσκήνιο τα προβλήματα του δικηγορικού κόσμου και να δοθούν λύσεις. Αυτή την υπόσχεση δίνει η ΔΑΔ και παράλληλα, καλεί τους δικηγόρους στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους στους δύο υποψήφιους προέδρους, οι οποίοι φέρουν τεράστιες ευθύνες ως αντιπρόεδροι της απερχόμενης διοίκησης του ΔΣΑ, για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας.

Η πλήρης ανακοίνωση της ΔΑΚ έχει ως εξής: "Η "Δικηγορική Αγωνιστική Κίνηση" χαιρετίζει τους δικηγόρους που αγωνίστηκαν μαζί της και την ανέδειξαν πιο ενισχυμένη στις δικηγορικές εκλογές.

Διαβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τους συναδέλφους ότι θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις στην προώθηση των θέσεων υπέρ των νέων και των μαχόμενων δικηγόρων, μικρών και μεσαίων εισοδημάτων.

Στο δεύτερο γύρο γίνεται αναμέτρηση μεταξύ δύο υποψηφίων προέδρων που εκπροσωπούν τη συνδικαλιστική αντίληψη και πρακτική που αποδοκιμάσαμε προεκλογικά.

Συνεπείς στις προγραμματικές θέσεις μας καλούμε τους δικηγόρους και ιδιαίτερα αυτούς που μας τίμησαν με την ψήφο τους, να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική και των δύο υποψηφίων και να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους με όποιο τρόπο κρίνουν κατάλληλο".

Στο μεταξύ οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία Κ. Νταϊλιάνας και Α. Ρουπακιώτης χτες επιδόθηκαν σε βαρύτατες αλληλοκατηγορίες. Ο Κ. Νταϊλιάνας κατηγόρησε τον Α. Ρουπακιώτη ότι ζήτησε το χρίσμα για την προεδρία του ΔΣΑ από το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ, τον αποκάλεσε "μαέστρο της ρουσφετολογίας" για την περίοδο που ήταν στην Επιτροπή Μητρώων και εξέφρασε τη βεβαίωση ότι την προσεχή Κυριακή "ο Τύπος θα γράφει για νέα έκπληξη", όταν θα εκλεγεί ο ίδιος στην προεδρία του συλλόγου. Ο Κ. Νταϊλιάνας είπε επίσης ότι "μηχανισμοί συμφερόντων, και μέσα στο ΔΣΑ και εκτός, στηρίζουν την υποψηφιότητα Ρουπακιώτη".

Απαντώντας ο Α. Ρουπακιώτης ανέφερε ότι ο Κ. Νταϊλιάνας τελεί υπό πανικό που τον οδήγησε στο να χρησιμοποιήσει την τελευταία στιγμή πριν από τις εκλογές ανατριχιαστικές σε βάρος του ψευδολογίες. Ο Α. Ρουπακιώτης διαψεύδει με τον "πιο κατηγορηματικό τρόπο", όπως αναφέρει στη δήλωσή του, τους ισχυρισμούς του Κ. Νταϊλιάνα και τον κατηγορεί ότι ο ίδιος χρησιμοποίησε διάφορες μεθόδους προκειμένου να λάβει το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε αλλαγή συσχετισμών στοχεύει η «Αγωνιστική Συμπαράταξη» (2005-02-26 00:00:00.0)
Την επόμενη Κυριακή ο νέος πρόεδρος (2002-02-26 00:00:00.0)
Ριζοσπαστικό μέτωπο των δικηγόρων για μια άλλη πορεία του ΔΣΑ (2002-02-24 00:00:00.0)
Στο δρόμο για τη νίκη οι «μαχόμενοι δικηγόροι» (2002-02-09 00:00:00.0)
Προς αναστολή η εφαρμογή της απόφασης (2000-01-27 00:00:00.0)
Συγκέντρωση της "Δικηγορικής Αγωνιστικής Κίνησης" (1996-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ