Σάββατο 2 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κινητοποιήσεις για το ξεπούλημα

Με κυλιόμενες στάσεις εργασίας τις τέσσερις πρώτες ώρες κάθε βάρδιας, απαντούν από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά στο ξεπούλημα της ελεγχόμενης στάθμευσης στην ιδιωτική εταιρία ΣΕΛΜΟ, με τις ψήφους των συνδυασμών του Στ. Λογοθέτη και του Χ. Κεφάλα.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά, μετά την εκχώρηση, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας στη συγκεκριμένη εταιρία, θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα συγκαλείται έκτακτα η γενική του συνέλευση, ενώ την Τρίτη το πρωί για το ίδιο θέμα θα δώσει συνέντευξη Τύπου η ΠΟΕ - ΟΤΑ από κοινού με τους Συλλόγους Εργαζομένων των Δήμων Πειραιά και Αθήνας, καθώς στον τελευταίο μεθοδεύεται ανάλογη απόφαση.

Χτες με ανακοινώσεις τους, τόσο ο Σύλλογος, όσο και η ΠΟΕ - ΟΤΑ καταδίκασαν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και κατάγγειλαν τη μετατροπή του Δήμου Πειραιά σε "επιχείρηση", με ευθύνη, όπως τονίζουν, "πέραν του δημάρχου, ο οποίος βρίσκεται υπό κατηγορία υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος, και πρώην συνδικαλιστών, που αντιτίθονταν στο παρελθόν στις ιδιωτικοποιήσεις στο χώρο που εκπροσωπούσαν και σήμερα βρίσκονται στις θέσεις των αντιδημάρχων και μελών της διοίκησης της ΓΣΕΕ", (σ.σ. η ΠΟΕ - ΟΤΑ φωτογραφίζει τους Α. Κολλά και Στ. Λεουτσάκο).

"Η αναξιοπιστία της πολιτικής των αποκρατικοποιήσεων, σημειώνει η ΠΟΕ - ΟΤΑ, φορτώνει νέα φορολογικά βάρη στους δημότες και αποδιαρθρώνει τις εργασιακές σχέσεις, παρασύρει στο διάβα της τον καθένα που δε θωρακίζεται απέναντι στη λογική του κέρδους, μεταβάλλει τον θεσμό της ΤΑ από κοινωνικό σε κερδοσκοπικό με όλα τα συνεπακόλουθα της σκληρής και ανταγωνιστικής αγοράς".

Στο μεταξύ, "χαριστική ιδιωτικοποίηση κοινωνικής λειτουργίας, με τη σφραγίδα της υποταγής των "ευρωπαϊκών" παρατάξεων στα κελεύσματα των αφεντικών τους", χαρακτήρισε τη σύμβαση του Δήμου Πειραιά με τη ΣΕΛΜΟ, και η Δημοτική Κίνηση "Πειραιάς - Αναγέννηση".

"Βρισκόμαστε μπροστά στο φαινόμενο, τονίζεται σε ανακοίνωσή της, η καταστροφική συνεργασία ΠΑΣΟΚ - "ΣΥΝ" στο δήμο να διευρύνεται, με τη συμμετοχή της ΝΔ, του άλλου μεγάλου πόλου της υποταγής στις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης". Η ιδιωτικοποίηση αρχικά της ελεγχόμενης στάθμευσης "προμηνύει αρνητικές εξελίξεις, με κατεύθυνση την κατάργηση του κοινωνικού ρόλου της ΤΑ και μετατροπής της σε έναν ακραίο φορομπηχτικό μηχανισμό, που θα ξεπουλάει τα πάντα, ακόμα και τον αέρα και το ελάχιστο περιβάλλον, που μας έμεινε, στους κερδοσκόπους. Αυτή η πολιτική πρέπει να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά από τους εργαζόμενους στο δήμο και από όλους τους Πειραιώτες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ