Σάββατο 2 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίκαιρη ερώτηση για το Ιδρυμα Παπαγεωργίου

Οι "δωρητές" του Ιδρύματος Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη όχι μόνο δεν έχουν διαθέσει μέχρι σήμερα ούτε μια δραχμή, αλλά διαχειρίζονται όλα τα χρήματα των εθνικών και κοινοτικών πόρων για την κατασκευή του κτιρίου του Ιδρύματος. Χρήματα, που το ύψος τους - αν φυσικά υπάρξει διαφανή διαχείριση - καλύπτει τόσο την κατασκευή όσο και τον εξοπλισμό του νοσοκομείου.

Αυτή την αποκάλυψη - σοκ, που έγινε πρόσφατα από το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και δημοσιεύτηκε στον Τύπο, έφεραν με επίκαιρη ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γ. Κατσαρός και Αντ. Σκυλλάκος. Απευθυνόμενοι προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας, Αν. Πεπονή, και τον υπουργό Εσωτερικών, Α. Τσοχατζόπουλο, οι δύο βουλευτές ζητούν να μάθουν ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για όσα καταγγέλλονται, αλλά και για τη διαφανή διαχείριση του δημόσιου χρήματος από τη διοίκηση του Ιδρύματος.

"Ακόμα και η σύμβαση που υπογράφτηκε με το ελληνικό δημόσιο δεν τηρείται από τη μεριά του Ιδρύματος Παπαγεωργίου σε ό,τι έχει σχέση με την οικονομική του συμβολή στην κατασκευή του έργου. Μέχρι το τέλος του περασμένου μήνα είχαν δαπανηθεί 11 δισεκατομμύρια, τα οποία προέρχονται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους", καταλήγουν οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ