Σάββατο 2 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Από το Ταμείο Συνοχής προσδοκά η ΕΥΔΑΠ

Η πορεία του προγράμματος των έργων της ΕΥΔΑΠ, που έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χτες στην Αθήνα με τη συμμετοχή της Διοίκησης της Επιχείρησης, του Ζαν Φρ. Φερστρίγκε, Διευθυντή της 16ης Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπηρεσιακών παραγόντων.

Τα έργα αυτά, που αφορούν τους τομείς ύδρευσης, αποχέτευσης και επεξεργασίας αποβλήτων, έχουν συνολικό προϋπολογισμό 90 περίπου δισεκατομμυρίων δραχμών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η ενίσχυση του υδραγωγείου του Μόρνου, η επέκταση του βασικού συλλεκτήρα ακαθάρτων κατά μήκος του Σαρωνικού, η ύδρευση της Αίγινας και η επεξεργασία των αποβλήτων των εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού (διυλιστήρια) της ΕΥΔΑΠ.

Η έναρξη των έργων αυτών έχει καθυστερήσει πολύ λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, ο Κοινοτικός εκπρόσωπος έμεινε ικανοποιημένος από τη χτεσινή ενημέρωση που είχε από τα στελέχη της ΕΥΔΑΠ τα οποία τώρα ελπίζουν ότι θα υπάρξει σύντομα θετική απάντηση στο αίτημα χρηματοδότησής τους από το Ταμείο Συνοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ