Σάββατο 2 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΛΠΟΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Κυβερνητικές "πλάτες" στην πολυεθνική

Δύο συνδικαλιστές και ένας άνθρωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οδηγούνται στο δικαστήριο, γιατί "τόλμησαν" να αντιταχθούν στην ασυδοσία της γαλλικής εταιρίας! Η ΝΑΣ Λέσβου καταγγέλλει και συμπαρίσταται στον αγώνα τους

Οταν η πολυεθνική εταιρία πετρελαιοειδών ΣΕΛ δολοφονούσε εννιά ανθρώπους πριν λίγους μήνες στη Νιγηρία, οι οποίοι υπερασπίζονταν το δικαίωμά τους να ζουν και να δουλεύουν ελεύθεροι στα πατρογονικά τους εδάφη, οι πάντες ένιωσαν αποτροπιασμό.

Πολύ πιο κοντά, όμως, από την Αφρική, συγκεκριμένα στη Λέσβο, μία άλλη ξένη εταιρία, η γαλλική KALLONI SEA FARM, έχει μετατρέψει τον κόλπο της Καλλονής σε τσιφλίκι της, καταπατώντας κάθε έννοια νόμου και δικαίου και προκαλώντας σοβαρές καταστροφές στον υπέροχο κόλπο. Και όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι ψαράδες της περιοχής αντέδρασαν, σύρθηκαν στα δικαστήρια! Στις 7 του Μάρτη δικάζονται ο τέως δήμαρχος Πολυχνίτου, Βαγγέλης Παλαιολόγος,και οι πρόεδροι των αλιευτικών συνεταιρισμών Πολυχνίτου, Θεόφιλος Αράπογλου,και Καλλονής, Στέλιος Μπερτένης.Και οι τρεις είναι μέλη της Επιτροπής Αγώνα για τη σωτηρία του κόλπου Καλλονής.

Σε ανακοίνωσή της η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" Λέσβου τονίζει ότι οι παραπάνω δικάζονται, γιατί, "με τα άλλα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, μαζί με βουλευτές, με εκπροσώπους μαζικών και πολιτιστικών φορέων και ιδιαίτερα μαζί με τους αγανακτισμένους κατοίκους και ψαράδες του κόλπου Καλλονής, αντέδρασαν στην ασυδοσία της γαλλικής εταιρίας και κατάγγειλαν στο λεσβιακό λαό τις αυθαιρεσίες, τις καταπατήσεις και τη σωρεία των παρανομιών αυτής της αμαρτωλής εταιρίας".

"Η KSF, συνεχίζει η ανακοίνωση, λειτούργησε χωρίς σεβασμό στους νόμους και τις τοπικές αρχές, έκανε ό,τι ήθελε χωρίς να υπολογίζει κανέναν".

Η ΝΑΣ επιρρίπτει ευθύνες στους εκπροσώπους της πολιτείας, "οι οποίοι, ενώ γνώριζαν όλα τα παραπάνω, όχι μόνο δεν παρέπεμψαν την KSF στη Δικαιοσύνη, αλλά, αντίθετα, τη στήριξαν αφού ανέχθηκαν με παραδειγματική υποτέλεια την αποικιοκρατική συμπεριφορά της".

Τέλος, η ΝΑΣ δηλώνει ότι θα συμπαρασταθεί "με κάθε δυνατό τρόπο στους διωκόμενους", επισημαίνοντας ότι η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης "ανοίγει επικίνδυνους δρόμους, γιατί από τη μία πλήττεται η αντίσταση των κατοίκων και των εκπροσώπων τους και από την άλλη ανοίγει ο δρόμος της χωρίς έλεγχο ασυδοσίας των αετονύχηδων".

-

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο εδώλιο για τους αγώνες τους! (1996-11-05 00:00:00.0)
Κλασική περίπτωση άσκησης βουλευτικών καθηκόντων (1995-02-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ