Σάββατο 2 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
Με απεργία απαντούν στην αδιαφορία

Με νέες κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης να εξετάσει τα προβλήματά τους, αλλά και τις θέσεις τους για τη μεταβίβαση των παιδικών σταθμών στους δήμους.

Τα τέσσερα σωματεία που καλύπτουν όλες τις ειδικότητες εργαζομένων στους κρατικούς παιδικούς σταθμούς, από εκπαιδευτικούς μέχρι και βοηθητικό προσωπικό, ξεκινούν με 24ωρη απεργία στις 6/3 και συνεχίζουν με τρίωρες στάσεις εργασίας (7.00 - 10.00 π.μ.) από τις 11 μέχρι και τις 14/3.

Με τις κινητοποιήσεις διεκδικούν την κάλυψη όλων των κενών θέσεων προσωπικού, την καθιέρωση προσχολικής αγωγής στους κρατικούς παιδικούς σταθμούς, τη διασφάλιση της υπηρεσιακής τους κατάστασης, την οικονομική τους αναβάθμιση, την επανεξέταση του νόμου 2218/94 και τον επανασχεδιασμό του φορέα των σταθμών.

Με το άρθρο 42 του 2218 μετατάσσονται υποχρεωτικά 2.500 εργαζόμενοι βοηθητικό προσωπικό, χωρίς να διασφαλίζεται η υπηρεσιακή κατάσταση και εξέλιξη του προσωπικού στις άλλες ειδικότητες. Το πρόβλημα ξεκινάει από την αοριστία του νόμου στα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων μετά τη μεταβίβαση των σταθμών στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση. Οι ίδιοι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι και οι μεταθέσεις θα είναι αδύνατες και χαρακτηρίζουν το νόμο πρόχειρο.

Την ημέρα της 24ωρης απεργίας θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, με προσυγκέντρωση μπροστά στο πνευματικό κέντρο της Αθήνας στις 11.30 το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ