Σάββατο 2 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλλο επίδομα υπόσχεται ο υπουργός

Καταγγελία της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Υγειονομικών"

Μια βδομάδα πριν τις - με περιορισμένο διεκδικητικό πλαίσιο - κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ο υπουργός Υγείας - Πρόνοιας Αν. Πεπονής κάλεσε το απόγευμα της Πέμπτης τα προεδρεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων του χώρου και τους ανακοίνωσε ότι θα τους χορηγήσει επίδομα 35.000 δραχμών απ' την 1.1.1996. Η ΠΟΕΔΗΝ έχει προγραμματίσει πεντάωρη στάση για τις 6 του Μάρτη και τετραήμερη απεργία απ' τις 11 έως τις 14 του Μάρτη.

Ο υπουργός όμως έδωσε αρνητική απάντηση στο θέμα της καταβολής του υπολοίπου 45% των αναδρομικών του επιδόματος των 18.000 δραχμών. Μετά τις εξελίξεις αυτές, η ΠΟΕΔΗΝ συγκαλεί εκτάκτως σήμερα στις 12 μμ Γενικό Συμβούλιο.

Σε ανακοίνωσή της η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υγειονομικών" εκφράζει το φόβο ότι στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αναστολής των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων. "Αν συμβεί αυτό - συνεχίζει - θα είναι ένα ακόμη ξεπούλημα των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων. Αγωνιστικές διαθέσεις, που φαίνεται ότι τρόμαξαν την κυβέρνηση, γι' αυτό μαζί με τους "συνδικαλιστές" της προχωράει σ' αυτές τις μεθοδεύσεις".

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" καταγγέλλει την πλειοψηφία του προεδρείου της ΠΟΕΔΗΝ, και συγκεκριμένα την ΠΑΣΚΕ, ότι δεν ενημέρωσε όλα τα μέλη για τη συνάντηση με τον υπουργό. Αυτό εκτιμά πως συνέβη "για να διαπραγματευτεί η ΠΑΣΚΕ με το ΠΑΣΟΚ". Ακόμη, εκτιμά πως μεθοδεύεται το "πάγωμα" της καταβολής του υπολοίπου ποσού των αναδρομικών του 18χίλιαρου - που από πέρσι είχε αποφασιστεί ότι θα δοθεί - με το πρόσχημα της καταβολής κάποιου επιδόματος από 1ης Αυγούστου 1996.

Οι χτεσινές κινητοποιήσεις

Μαζική ήταν η χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στο Γενικό Κρατικό Αθήνας, το "Σωτηρία" και το Νοσοκομείο Πατησίων. Οι εργαζόμενοι έκλεισαν συμβολικά τη λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος των δύο νοσοκομείων για δέκα λεπτά και την οδό Χαλκίδος (τέρμα Πατησίων).

Η κινητοποίηση έγινε με κύρια αιτήματα την καταβολή ειδικού υγειονομικού επιδόματος και του υπολοίπου 45% των αναδρομικών του επιδόματος των 18.000 δραχμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ