Σάββατο 2 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εγκωμίασε τα εγκλήματα της ΜΑΒΗ, αλλά αθωώθηκε

Αθώο κήρυξε χτες το 3ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον Γ. Καψάλη, εκδότη - διευθυντή της φασιστοφυλλάδας "Στόχος", για τον εγκωμιασμό μέσα από τις στήλες της των εγκλημάτων της ΜΑΒΗ στην Ανω Επισκοπή Αργυροκάστρου στις 10-4-1994. Μέλη της ακροδεξιάς αυτής οργάνωσης είχαν εισβάλει τότε στο αλβανικό φυλάκιο και κατά τη συμπλοκή, που ακολούθησε, σκότωσαν τον Αλβανό στρατιώτη Αρσέν Λαζάρ Γκίνη 20 χρόνων και τον λοχαγό Φατμίρ Σαλί Σέχου, 34 χρόνων, ενώ τραυμάτισαν άλλους τρεις Αλβανούς στρατιώτες. Ταυτόχρονα, έκλεψαν 15 όπλα τύπου "Καλάσνικοφ", τα οποία βρέθηκαν αργότερα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων και στο κτήμα του γιατρού Ανδρ. Κοκαβέση στην Παλλήνη.

Στη διάρκεια των ανακρίσεων για την υπόθεση, ο Γ. Καψάλης είχε καταθέσει και ως μάρτυρας υπεράσπισης των οχτώ κατηγορουμένων, βγάζοντας αρκετές κορόνες εθνικισμού και χαρακτηρίζοντας ως "απελευθερωτικό ξέσπασμα σκλάβων Ελλήνων" το αιματηρό επεισόδιο. Χτες επανέλαβε στην απολογία του ότι επικροτεί τις ενέργειες των ΜΑΒΗτών, "εφόσον - όπως είπε - είναι ενέργειες Βορειοηπειρωτών, που έχουν δικαίωμα να ζητούν την ελευθερία τους"...

Ο εισαγγελέας της έδρας Χρ. Γκούμας πρότεινε την απαλλαγή του Γ. Καψάλη, υποστηρίζοντας ότι με τη συμπεριφορά του "δεν είχε πρόθεση να επαινέσει, να εξωθήσει ή να εξεγείρει τους Ελληνες πολίτες να διαπράξουν τα ίδια". Η πρόταση έγινε δεκτή από την πρόεδρο του δικαστηρίου Βασιλική Θάνου - Χριστοφύλλου, τον πρωτοδίκη Χρ. Σαλταγιάννη και τον πάρεδρο Δημ. Ανέστη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ