Σάββατο 2 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Οι ανάδοχοι του ξεπουλήματος

Τρεις ξένες τράπεζες, οι Σάλομον Μπράδερς, Μπάρκλεϊς και HSBC Τράπεζα Επενδύσεων, επιλέχτηκαν χτες ως διεθνείς κύριοι ανάδοχοι της επικείμενης εισαγωγής του ΟΤΕ στο Χρηματιστήριο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, τα τρία αυτά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα επιλέχτηκαν λόγω της εξειδίκευσής τους στην οργάνωση και διεκπεραίωση παρόμοιων συναλλαγών σε διεθνές επίπεδο, καθώς και της εμπειρίας που διαθέτουν σε ανάλογες εκδόσεις εταιριών του τηλεπικοινωνιακού τομέα.

H επιλογή των ξένων οίκων φανερώνει το αυξημένο ενδιαφέρον επενδυτών του εξωτερικού, πολύ περισσότερο που η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ διαμορφώνεται σε επίπεδα πολύ κάτω από την πραγματική της αξία. Αν και ορισμένα δημοσιεύματα του Τύπου κάνουν λόγο για αποδεκτή τιμή "εκκίνησης" 3.800 δραχμές η μία, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του ΟΤΕ δέχονται αφόρητες πιέσεις για μείωση της τιμής μέχρι και στις 3.300 δραχμές ανά μετοχή.

Χτες συνεδρίασε το ΔΣ του ΟΤΕ, που, εκτός από την αντικατάσταση του προέδρου του Οργανισμού, εξέτασε και τη διαμόρφωση του Ενημερωτικού Δελτίου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού, το οποίο θα κατατεθεί στο ΔΣ του Χρηματιστηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ