Σάββατο 2 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς τρόλεϊ και το Σαββατοκύριακο!

Αδιαφορούν προκλητικά κυβέρνηση και διοίκηση των ΗΛΠΑΠ

Ακινητοποιημένα και το Σαββατοκύριακο θα παραμείνουν τα τρόλεϊ, με ευθύνη της κυβέρνησης και της διοίκησης των ΗΛΠΑΠ, που αδιαφορούν για την ικανοποίηση του αιτήματος των τεχνικών, αλλά και για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Η προκλητική αδιαφορία κυβέρνησης και διοίκησης ΗΛΠΑΠ, απέναντι στους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό, δεν έχει προηγούμενο και δυστυχώς ενισχύει την εκτίμηση για σκόπιμες ενέργειες, που έχουν ως στόχο να πλήξουν την αξιοπιστία των δημόσιων συγκοινωνιών και να "στρώσουν" το έδαφος της ιδιωτικοποίησης.

Οι τεχνικοί των ΗΛΠΑΠ, με ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν ότι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων του κλάδου είναι ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Θ. Γκιόκας,και κατ' επέκταση και η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών. Επισημαίνουν ότι, παρά τις δικές τους προσπάθειες να ξεπεραστούν τα προβλήματα, ο Θ. Γκιόκας,"εσκεμμένα και κακόπιστα, τορπίλισε τη συμφωνία, που θα έλυνε το πρόβλημα και την απεργία".

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων ΗΛΠΑΠ, μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών ετοιμάστηκε προς υπογραφή πρακτικό συμφωνίας, αλλά αιφνιδίως ο γενικός διευθυντής αναίρεσε τα συμφωνηθέντα και τους δήλωσε ότι δεν υπογράφει το πρακτικό, "κατόπιν άνωθεν εντολών"!

Σημειώνεται ότι οι τεχνικοί των ΗΛΠΑΠ έχουν αρχίσει απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 13 Φλεβάρη, με αίτημα την εξίσωση των αποδοχών τους με τις αποδοχές των υπόλοιπων κλάδων εργαζομένων στα ΗΛΠΑΠ, όπως προβλέπει η ΣΣΕ 1994 - 1995.

Στο μεταξύ, τα τρόλεϊ δε θα κυκλοφορήσουν, τουλάχιστον, μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι. Το πρωί της ίδιας μέρας, έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, από την οποία θα εξαρτηθεί αν θα λυθεί ή όχι η απεργία των τεχνικών των ΗΛΠΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ