Πέμπτη 10 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντικομμουνισμός από τον δήμαρχο Καματερού

"Επειδή η εκδήλωση έχει σχέση με την πλέον σκοτεινή περίοδο της ιστορίας μας, του Εμφυλίου, προτιμώ να μη συμβάλω στην αναμόχλευση του μίσους που τείνει να εξαλειφθεί πλήρως σήμερα"! Με αυτόν τον τρόπο - ή μάλλον με αυτή την απαράδεκτη δικαιολογία - ο δήμαρχος Καματερού, Παναγιώτης Τράκας,αρνήθηκε να παραχωρήσει την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου στους αντιστασιακούς της περιοχής, που ήθελαν να γιορτάσουν τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ). Το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Καματερού αντέδρασε με έντονο τρόπο, γιόρτασε ωστόσο - στις 2 Απρίλη - τα 50χρονα στο δρόμο, έξω απ' την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου!

"Το κομματικό σας καθήκον σάς έδωσε το δικαίωμα να προβαίνετε στη λογοκρισία σκέψης και ιδεών;", ρωτά σε ανακοίνωση - καταγγελία της η ΠΕΑΕΑ Καματερού. Οι αντιστασιακοί τονίζουν πως ο δήμαρχος έχει εκλεγεί για να υπηρετεί όλο τον καματεριώτικο λαό και όχι να υπηρετεί κομματικά συμφέροντα και να αποκρύπτει την αλήθεια. "Θα πρέπει να βλέπετε την αλήθεια κατάματα, άσχετα σε ποιον ανήκει. Εμείς οι αντιστασιακοί πρέπει να θυμόμαστε αυτές τις στιγμές και οι νέοι να διδάσκονται. Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε την ιστορία του έθνους και της πατρίδας μας έμπρακτα και αυτό κάνουμε", τονίζουν αγανακτισμένοι οι αντιστασιακοί.

Παράλληλα, η ΠΕΑΕΑ Καματερού ζητά από την κυβέρνηση να βγάλει ολόκληρο το αρχείο του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στη δημοσιότητα, να διδάσκεται η Εθνική Αντίσταση και ο Εμφύλιος, όχι μόνο στα σχολεία, αλλά και στο στρατό, "για να μπορεί τότε καθένας μόνος του να βγάλει τα συμπεράσματά του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ