Πέμπτη 10 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι ανακοινώσεις του υπουργείου

Δημοσιεύουμε τις ανακοινώσεις του υπουργείου "ως έχουν", για να μπορεί να κρίνει μόνος του ο αναγνώστης.

  • Την επόμενη τριετία θα ιδρυθούν Κέντρα Πρόληψης σε κάθε νομό της χώρας και για το 1997 σε 2 νομούς ανά Υγειονομική Περιφέρεια. Για το λεκανοπέδιο Αττικής και το Νομό Θεσσαλονίκης τα Κέντρα Πρόληψης θα λειτουργούν ανά συγκρότημα όμορων δήμων ανάλογα με τους πληθυσμούς. Τα Κέντρα Πρόληψης ιδρύονται με συμβάσεις τριετούς διάρκειας μεταξύ ΟΚΑΝΑ και Νομαρχιακής - Τοπικής Αυτοδιοίκησης - επιστημονικών ή άλλων τοπικών φορέων.
  • Ιδρύονται, εντός του 1997, από τον ΟΚΑΝΑ πέντε νέα θεραπευτικά προγράμματα (εκ των οποίων τρία στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης) και δύο προγράμματα άλλης θεραπευτικής προσέγγισης, χωρίς τη χορήγηση υποκαταστάτων, στην Αχαϊα και την Κρήτη.
  • Ιδρύεται Κέντρο Αμεσης Βοήθειας με την υποστήριξη του ΕΚΑΒ, για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών και των προβλημάτων υγείας των χρηστών. Οι ανάγκες άμεσης παρέμβασης θα καλύπτονται από Κινητή Μονάδα, η "οποία θα αγοραστεί άμεσα και θα ενταχτεί στο στόλο του ΕΚΑΒ μέσα στο Μάη" είπε ο Μ. Σκουλάκης (σ. σ. Μέχρι τώρα επιλαμβανόταν το ΕΚΑΒ σε περιπτώσεις έκτακτες. Αλλά μια ακόμα εξαγγελία στους ώμους του ΕΚΑΒ δεν έχει κόστος...).
  • Τα προβλήματα υγείας των χρηστών θα αντιμετωπίζονται από εξωτερικά παθολογικά ιατρεία και οδοντιατρεία, που θα λειτουργούν σε καθημερινή βάση στο πρώην κτίριο Πρώτων Βοηθειών στη Γ Σεπτεμβρίου.
  • Στον τομέα της αποκατάστασης ο υφυπουργός Υγείας Μ. Σκουλάκης απηύθυνε έκκληση στους εργοδότες για την πρόσληψη των απεξαρτημένων, ανακοινώνοντας ότι 110 άτομα βρήκαν δουλιά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ