Πέμπτη 10 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Δεν αλλάζει η νομοθεσία...

Αλλά "η σχετική νομοθεσία πρέπει να είναι κοινή στις ευρωπαϊκές χώρες", είπε ο πρωθυπουργός

Η κυβέρνηση - προς το παρόν τουλάχιστον - δεν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο αλλαγής της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Αυτό είπε χτες στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης,απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Αλευρά για την αποποινικοποίηση της χρήσης του χασίς.

Ο πρωθυπουργός, αφού σημείωσε ότι την ευθύνη της συνολικής αντιμετώπισης του θέματος έχει ο ΟΚΑΝΑ, παραπέμποντας στις χτεσινές ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας, είπε ότι η σχετική νομοθεσία πρέπει να είναι κοινή στις ευρωπαϊκές χώρες, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τις κυβερνήσεις των άλλων χωρών και παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Ειδικότερα για την αποποινικοποίηση του χασίς, ο Κ. Σημίτης παρατήρησε ότι νομοθετική ρύθμιση που θα επέτρεπε στον καθένα ελεύθερη πρόσβαση στα ναρκωτικά μπορεί να οδηγήσει σε αλόγιστη επέκταση της χρήσης.

Από την πλευρά του ο ερωτών βουλευτής, προκειμένου να στηρίξει την πρόταση αποποινικοποίησης των λεγόμενων "μαλακών" ναρκωτικών, κατέφυγε στον παραλογισμό ότι "το πρόβλημα είναι η εξάρτηση των χρηστών από τον έμπορο και όχι από τις ναρκωτικές ουσίες", χωρίς όμως να μπορέσει να αιτιολογήσει πώς η "απεξάρτηση από τον έμπορο" θα σημάνει ταυτόχρονα και απεξάρτηση από τις ναρκωτικές ουσίες. Υπενθυμίζουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν ανάλογη πρόταση με τον Ν. Αλευρά έχει κάνει και η βουλευτίνα του ΣΥΝ Μαρία Δαμανάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ