Πέμπτη 10 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟΚ 79-75
Παράταση ζωής

Ο "Γηραιός" παρέμεινε "ζωντανός" στη διεκδίκηση μιας θέσης στην Ευρώπη

Δικαίωμα στην ελπίδα απέκτησε ο Ηρακλής, μεταφέροντας τις δικές του ανασφάλειες στα χέρια και το μυαλό των παικτών του ΠΑΟΚ. Ο "Γηραιός", πιο ψύχραιμος στα τελευταία λεπτά, πήρε τη νίκη με 79 - 75, στέλνοντας τις αναμετρήσεις στην... παράταση. Η ομάδα που θα προκριθεί στην επόμενη φάση θα αναδειχτεί το Σάββατο. Ο ΠΑΟΚ έχοντας εξασφαλίσει μια θέση στο Κύπελλο Κόρατς, θέλει τη νίκη για να διεκδικήσει απέναντι στον Παναθηναϊκό την πρόκριση στην τετράδα των πλέι οφ. Ο Ηρακλής παλεύει να μείνει στο τρένο της Ευρώπης. Οι δύο ομάδες αγωνιστικά βρίσκονται στην ίδια μέτρια κατάσταση και στο τρίτο παιχνίδι θα ξεκινήσουν με τις ίδιες πιθανότητες.

Ο ΠΑΟΚ με τον Ρεντζιά να σημειώνει 10 πόντους στο ξεκίνημα, έδειξε ότι θα καθάριζε νωρίς την υπόθεση - πρόκριση. Προηγήθηκε 32 - 26, αλλά απέναντι στο χαμηλό σχήμα με τρεις πλέι μέικερ που δοκίμασε ο Σλάβνιτς, δεν είχε απαντήσεις. Ο Ηρακλής πέρασε μπροστά με 47 - 38 στο 18 και 51 - 45 στο ημίχρονο. Με το ίδιο σενάριο παίχτηκε και το β ημίχρονο. Στο 36 ο ΠΑΟΚ πήρε διαφορά 4 πόντων (64 - 68), αλλά ο Κακιούσης με δύο συνεχόμενα τρίποντα έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση. Το αποτέλεσμα ήταν ρευστό μέχρι το 39 (73 - 71), αλλά η αστοχία των παικτών του Σκάιλς από τη γραμμή των ελεύθερων βολών (συνολικά 21/37), έκανε ευκολότερη και μεγαλύτερη σε διαφορά τη νίκη του Ηρακλή.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Σάλστρομ 5, Κακιούσης 8 (2), Μικ 11, Γιαννουζάκος 3 (1), Γέρεμιτς, Μπρούγος 8, Μπάκναλ 16, Σμιθ 17 (1), Συριστατίδης 11 (1).

ΠΑΟΚ: Ντεμπς 15, Νικολαϊδης 6 (1), Μπουντούρης 4, Μαματζιόλας 6 (1), Μπαλογιάννης 3 (1), Μπεκ, Μπόνερ 18, Ρεντζιάς 14 (1), Γιαννούλης 9.

Τον αγώνα παρακολούθησε ο μάνατζερ των Ντένβερ Αλαν Πρίστοου ,που είχε στραμμένα τα μάτια του στο Ρετζιά.Μετά τον αγώνα δήλωσε:"Ο Ευθύμης έχει πολύ καλή αντίληψη για το μπάσκετ αλλά ακόμα δεν είναι έτοιμος για το ΝΒΑ.Μπορεί να βελτιωθεί και βελτιώνεται."


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ