Πέμπτη 10 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Ηταν "μεγάλη κυρία"

Η Γιουβέντους κέρδισε τον Αγιαξ στην έδρα του με 2-1. Ντόρτμουντ - Μάντσεστερ 1-0

Ποδοσφαιρική πανδαισία χτες στην "Αρένα" του Αμστερνταμ, όπου μεγάλος κερδισμένος βγήκε το άθλημα. Η Γιουβέντους επικράτησε των γηπεδούχων με 2-1 και τους ανάγκασε να υποκλιθούν στην ανωτερότητά της. Τουλάχιστον μια κλάση καλύτερη από τον Αγιαξ, απέκτησε απλά το σημαντικό προβάδισμα και δεν εξασφάλισε την πρόκρισή της στον τελικό, λόγω Φαν Ντε Σάαρ. Ο Ολλανδός τερματοφύλακας σε πέντε περιπτώσεις (απ' αυτές που χαρακτηρίζουμε κλασικές) κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Από την άλλη τα "μωρά" του Λουίς Φαν Γκάαλ ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν. Είχαν απέναντί τους μια εκπληκτική ομάδα και ταυτόχρονα μια άμυνα για... κλάματα. Ετσι, μόλις στο 14 η "Μεγάλη Κυρία" άνοιξε το σκορ. Ο Γιούκοβιτς έβγαλε μόνο του τον Αμορούσο, που δε δυσκολεύτηκε να πλασάρει. Στο 41 ο Ντεσάμπ έδωσε στον Βιέρι που έξω απ' την περιοχή έστειλε με σουτ την μπάλα στα δίχτυα. Ο Αγιαξ μείωσε στο 65 με πλασέ του Λιτμάνεν, αλλά υπάρχουν αρκετές υποψίες για οφσάιντ.

  • Μ' ένα σουτ του Ρενέ Τρέσκοχ (76) και αφού η μπάλα κόντραρε στον Πάλιστερ πριν καταλήξει στην εστία, η Μπορούσια επιβλήθηκε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και απέκτησε βραχεία κεφαλή στην κούρσα της πρόκρισης. Πάντως οι φιλοξενούμενοι υποστηρίζουν ότι ο σκόρερ κοντρόλαρε την μπάλα με το χέρι.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Σμάιχελ λίγο πριν το παιχνίδι ένιωσε πόνους στην πλάτη και αποκλείστηκε απ' την 16άδα. Επεισόδια από τους Αγγλους εκδρομείς φοβόταν η γερμανική αστυνομία, αλλά συμπατριώτες της τα δημιούργησαν όταν θέλησε να ελέγξει την ταυτότητα περίπου είκοσι ατόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ