Σάββατο 12 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΛΗΨΗ - ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ - ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ, ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΔΙΗΜΕΡΟ
ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ
ενάντια στα ναρκωτικά

Τα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται στο πνεύμα της ΕΕ για μείωση των κοινωνικών δαπανών. "Οχι" στην αποποινικοποίηση και το διαχωρισμό των ουσιών!

Ενώ δύο νέοι θάνατοι προστέθηκαν χτες, στην αλυσίδα του θανάτου από τη μάστιγα των ναρκωτικών, ξεκίνησε το Διήμερο για το κρίσιμο αυτό θέμα, που δεν αφορά απλά κάποια ομάδα ατόμων αλλά το σύνολο του ελληνικού λαού.

Ο χρήστης μπορεί να γίνει καλά αρκεί να το αποφασίσει και να επιλέξει το πρόγραμμα απεξάρτησης που του ταιριάζει, ήταν ένα μήνυμα της χτεσινής μέρας του Διήμερου του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών και των θεραπευτικών κοινοτήτων, που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Το μήνυμα αυτό έρχεται στον απόηχο της εξαγγελίας των μέτρων της κυβέρνησης, που κινούνται - όπως επισημάνθηκε στο Διήμερο - στο πνεύμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για γενικότερη μείωση των κοινωνικών δαπανών. Η πολιτική αυτή αποτελεί μια εκδήλωση της γενικότερης στάσης για άρνηση της αντιμετώπισης των βαθύτερων αιτιών του φαινομένου της χρήσης ουσιών, τονίστηκε με έμφαση στο Διήμερο.

Στο Διήμερο αποκρούστηκαν τα επιχειρήματα για την αποποινικοποίηση και το διαχωρισμό των ναρκωτικών και τονίστηκε ότι το βάρος πρέπει να δοθεί στην πρόληψη, στην απεξάρτηση των εξαρτημένων και στην κοινωνική επανένταξή τους.

Οι εργασίες του Διήμερου συνεχίζονται σήμερα.


ΣΕΛ.  19

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ