Τετάρτη 16 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ
ΟΙ ΡΑΜΠΟ
ξεκίνησαν την "αυγή"

ΕΕΔΥΕ: Κάλεσμα προς όλες τις Επιτροπές Ειρήνης για ενημέρωση και κινητοποίηση του ελληνικού λαού και της νεολαίας ενάντια στο σχεδιαζόμενο έγκλημα

Παρά τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού, που εκφράζονται καθημερινά με συγκεντρώσεις, πικετοφορίες, ανακοινώσεις, και άλλες εκδηλώσεις, η ελληνική κυβέρνηση στέλνει σήμερα Ελληνες στρατιώτες εκτός συνόρων, ως τμήμα της πολυεθνικής δύναμης επέμβασης στη γειτονική Αλβανία. Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα σε συνεργό μιας απρόκλητης επέμβασης στα εσωτερικά μιας άλλης χώρας. Για να ευδοκιμήσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, τόσο για την Αλβανία, όσο και για ολόκληρη την περιοχή, παραβιάζεται ουσιαστικά το ελληνικό Σύνταγμα και οι κανόνες διεθνούς δικαίου.

Συνένοχοι σε αυτή την ενέργεια της κυβέρνησης, που κρύβει τεράστιους κινδύνους, είναι και όλοι εκείνοι που βιάστηκαν να χειροκροτήσουν τη συμμετοχή στην πολυεθνική δύναμη επέμβασης, "κρυμμένοι" υποκριτικά πίσω από το άλλοθι της "ανθρωπιστικής βοήθειας" που καταρρίφθηκε πριν ακόμα ξεκινήσει η στρατιωτική επιχείρηση.

Η ΕΕΔΥΕ σε χτεσινή της ανακοίνωση τονίζει: Μπροστά σ' αυτή την ενέργεια καλούμε τον κάθε εργαζόμενο, κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ. Καλούμε τη νεολαία, τις γυναίκες, το λαό ολόκληρο να συσπειρωθούν στο μαχόμενο κίνημα Ειρήνης. Να συμπαρασταθούν με τον αγώνα τους στο λαό της Αλβανίας και στους αγωνιζόμενους λαούς. Να στιγματίσουν τη στάση των υπηρετών της βαρβαρότητας της Νέας Τάξης. Καλούμε τις Επιτροπές Ειρήνης να ανοιχτούν στο λαό, να τον ενημερώσουν, να τον κινητοποιήσουν για να καταδικάσει το σχεδιαζόμενο έγκλημα.


ΣΕΛ.  12   -   13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ