Τετάρτη 16 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκεί ξέρουν...

Να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, που διοργανώνουν Σωματεία της Αθήνας και Ομοσπονδίες στην πλατεία Συντάγματος, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης σε όλους όσοι έχουν βάλει στο στόχαστρο τα δικαιώματά τους, κάλεσαν χτες τους εργαζόμενους της βιομηχανίας εσωρούχων "Σίσερ - Πάλκο" μέλη της Επιτροπής Γιορτασμού της Πρωτομαγιάς.

"Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι ενωτικό, αντικυβερνητικό και ταξικό. Μήνυμα αντίστασης στις επιδιώξεις του κεφαλαίου για την πλήρη κατάργηση των εργασιακών κι ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, αλλά και προς τις πλειοψηφίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων που πάνε σε ένα διάλογο για να διαπραγματευτούν τι θα αφαιρεθεί απ' αυτά που μας ανήκουν", τόνισε η Χριστίνα Τσεντούρου,μέλος της Επιτροπής και πρόεδρος του Συνδικάτου Κλάδων Ενδυσης, απευθυνόμενη στους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Τις επιδιώξεις αυτές του κεφαλαίου φαίνεται πως οι 800 εργαζόμενες της γερμανικής "Σίσερ - Πάλκο" τις γνωρίζουν πολύ καλά. Δεν ήταν λίγες οι καταγγελίες για την εντατικοποίηση, τους ξέφρενους ρυθμούς παραγωγής, τις συχνές "τιμωρίες" για δήθεν σκάρτη δουλιά, που συνήθως αφορούν σε διαθεσιμότητες λίγων ημερών. Καταγγέλθηκε ακόμα ότι τελευταία όσες εργάτριες προσλαμβάνει η επιχείρηση τις προσλαμβάνει με τη σύμβαση εργασίας του ιματισμού, που προβλέπει χαμηλότερο μεροκάματο για τη γαζώτρια και όχι με τη σύμβαση της πλεκτικής, όπου συγκαταλέγονται οι υπόλοιπες εργάτριες της επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ