Πέμπτη 17 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Οπως στο εργαστήριο"

Εκθεση ζωγραφικής - γλυπτικής με τίτλο "Οπως στο εργαστήριο" φιλοξενείται στην οδό Ι. Δροσοπούλου 133 (Κυψέλη). Πέντε καλλιτέχνες "εκθέτουν" τον τρόπο που σκέπτονται και δημιουργούν. Οι Χαράλαμπος Δαραδήμος, Βασίλης Διονυσόπουλος, Ταγιάρ Ερέν, Αννα Παλιεράκη, Μιχάλης Παπαδάκης παρουσιάζουν σχέδια σε μολύβι, παστέλ και άλλα υλικά, δοκίμια, χαρακτικά, προπλάσματα κ. ά. Τα εκθέματα αποκαλύπτουν την πολυμορφία της εικαστικής έκφρασης.

Με την πεποίθηση ότι η θεωρία της τέχνης είναι μέρος του συνόλου της καλλιτεχνικής δημιουργίας και αφορά, κυρίως, τον ίδιο τον καλλιτέχνη, κάθε Πέμπτη οργανώνονται συζητήσεις. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στις 10/4. Ο ζωγράφος και Ιστορικός Τέχνης Τζένιος Ματθιόπουλος μίλησε με θέμα "Μεθοδολογικά προβλήματα της Ιστορίας της Τέχνης".Η εισήγηση και η συζήτηση περιστράφηκε στα προβλήματα που δημιουργούνται στην αναγνώριση του "μεγάλου έργου", στο κατά πόσο, δηλαδή, τα επιστημονικά, αισθητικά, ιστορικά και φιλοσοφικά κριτήρια επαρκούν ή όχι γι' αυτό το σκοπό.

Σήμερα (8μμ), στον ίδιο χώρο, ο γλύπτης Μιχάλης Παπαδάκης θα μιλήσει με θέμα "Η φύση της καλλιτεχνικής δημιουργίας".Η έκθεση λειτουργεί μόνο Σαββατοκύριακα (11πμ-10 μμ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ