Τρίτη 22 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Υπουργός σε ρόλο... μεσάζοντα

Το ρόλο του μεσάζοντα, σε Αμερικανούς και Ελληνο - αμερικανούς επιχειρηματίες, που ενδιαφέρονται να κάνουν κερδοφόρες μπίζνες στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και την παρευξείνια περιοχή, επιφύλαξε για τον εαυτό του και για την ελληνική κυβέρνηση ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου, στο πρόσφατο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Μιλώντας την περασμένη Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, σε ένα πυκνό ακροατήριο εκπροσώπων πολυεθνικών επιχειρήσεων και Ελληνο - αμερικανών επιχειρηματιών, ο Γ. Παπαντωνίου παρουσίασε το ρόλο της χώρας σαν "πόλο σταθερότητας και προσέλκυσης επενδυτικού ενδιαφέροντος" τόσο για επενδύσεις στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Αποτιμώντας τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε στις ΗΠΑ, ο Γ. Παπαντωνίου δήλωσε ικανοποιημένος, γιατί - όπως είπε - στις επαφές που είχε με κορυφαίους παράγοντες του χρηματοπιστωτικού συστήματος (όπως οι επικεφαλής των μεγάλων εταιριών επενδύσεων "Salomon Brothers" και "Morgan Stanley" και εκπρόσωποι θεσμικών επενδυτών), του εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στην ελληνική πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων, με κύριο μοχλό τη χρηματοδότηση και εκτέλεση σημαντικών έργων υποδομής.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κύριος Παπαντωνίου ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξασφαλίζει παχυλά προνόμια τόσο σε όσους ενδιαφέρονται να κάνουν μπίζνες στην Ελλάδα, όσο και σε εκείνους που ενδιαφέρονται να στηρίξουν με επενδύσεις την καπιταλιστική ανασυγκρότηση στα Βαλκάνια και την ευρύτερη παρευξείνια περιοχή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ