Τρίτη 22 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΑ
Μέχρι 2.250 δρχ. τα αμνοερίφια

Ελέγχους στην αγορά για τις επόμενες μέρες υπόσχεται η κυβέρνηση. Περιορισμένη ακόμα η κίνηση

Στα ίδια πάνω - κάτω με τα περσινά επίπεδα κινούνταν μέχρι χτες οι τιμές τόσο στα κρέατα και ειδικά στα αμνοερίφια - που βρίσκονται στο επίκεντρο της ζήτησης τις μέρες του Πάσχα - όσο και στα οπωροκηπευτικά, με εξαίρεση την ντομάτα και την πατάτα, που πωλούνται μέχρι και 12% ακριβότερα η πρώτη και 42% η δεύτερη λόγω μειωμένης εγχώριας παραγωγής. Αυτό υποστήριξε χτες η υπουργός Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου,η οποία ανέφερε ότι αυτές τις μέρες - όπως το απαιτεί η παράδοση για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου - εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά για να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας. Σ' αυτά τα πλαίσια 20 μεικτά τετραμελή συνεργεία από υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης, την Αγορανομία και το ΣΔΟΕ πραγματοποιούν ελέγχους στους χώρους διακίνησης και πώλησης αμνοεριφίων και οπωροκηπευτικών. Σύμφωνα με την υπουργό, ο εφοδιασμός της αγοράς διεξάγεται κανονικά και οι εισκομίσεις στην κεντρική αγορά του Ρέντη κινούνται στα ίδια περίπου με τα περσινά επίπεδα, με μια αύξηση κατά 27% στις εισκομίσεις εριφίων (κατσικιών). Επίσης, μειωμένες κατά 62% είναι σύμφωνα με την υπουργό Ανάπτυξης οι εισαγωγές αρνιών από τη Βουλγαρία.

Οι λιανικές τιμές στα αμνοερίφια χτες στην αγορά της Βαρβακείου κυμαίνονταν για μεν τα αρνιά μεταξύ 1.300 και 2.000 δρχ. το κιλό, ανάλογα με το βάρος τους, για δε τα κατσίκια στις 1.500-2.100 δρχ. το κιλό, ενώ στα συνοικιακά κρεοπωλεία οι τιμές τους φτάνουν και τις 2.250 δρχ. το κιλό. Οι συκωταριές πωλούνταν χτες προς 1.400-1.500 δρχ. το κιλό. Να σημειώσουμε, πάντως, ότι ουσιαστικά οι τιμές διαμορφώνονται τη Μ. Πέμπτη, όταν η καταναλωτική κίνηση είναι πιο έντονη, αφού ήδη μέχρι χτες Μ. Δευτέρα δεν είχαν αρχίσει οι πασχαλινές αγορές και ο κόσμος περιοριζόταν σε μία βόλτα για να βολιδοσκοπήσει τις τιμές.

Από τα οπωροκηπευτικά, η τιμή της ντομάτας στις λαϊκές αγορές ήταν και χτες τσιμπημένη, καθώς πωλούνταν στις 450 δρχ. το κιλό. Οι πατάτες πωλούνταν στις 170 δρχ., το μαρούλι προς 150 δρχ. το ένα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια προς 350 δρχ. το κιλό, το λάχανο προς 100 δρχ., τα αγγούρια 120 δρχ., τα κολοκυθάκια 450 δρχ. το κιλό, τα λεμόνια 150 δρχ. Τέλος, τα πορτοκάλια πωλούνταν χτες στις 130 δρχ. το κιλό, τα μήλα 230 και οι φράουλες 600 δρχ. το κιλό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ