Τρίτη 22 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ελπίζουν σε ανάκαμψη του τουρισμού

Μικρή αύξηση των ξένων τουριστών που θα επισκεφτούν φέτος τη χώρα μας αναμένουν τα περισσότερα γραφεία εξωτερικού του ΕΟΤ, με βάση τις μέχρι στιγμής ενδείξεις. Οι εκτιμήσεις αυτές παρουσιάστηκαν σε συνέδριο που οργάνωσε χτες ο ΕΟΤ και στο οποίο συμμετείχαν - εκτός των προϊσταμένων των γραφείων του Οργανισμού στο εξωτερικό - εκπρόσωποι τουριστικών φορέων, της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", του υπουργείου Πολιτισμού κτλ. Στο συνέδριο εκτέθηκαν επίσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός τουρισμός, καθώς και οι προοπτικές του για το μέλλον.

Κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων ήταν ότι θα πρέπει να δοθεί στο εξής έμφαση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς ο φαύλος κύκλος χαμηλές τιμές - χαμηλή ποιότητα - νέα πίεση τιμών κτλ. στον οποίο εξωθούν, ως γνωστόν, οι μεγάλοι ξένοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί, μόνο υποβάθμιση της εικόνας της χώρας προσφέρει στις αγορές του εξωτερικού και θα πρέπει να πάψει να υφίσταται.

Στα πλαίσια αυτά, η υπουργός Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου κάλεσε τους ιδιώτες επιχειρηματίες του τουρισμού να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να υλοποιήσουν από κοινού με το κράτος τα σχέδια των διαρθρωτικών αλλαγών που προωθούνται, ενώ επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της κυβέρνησης για ανάγκη ιδιωτικοποίησης μονάδων του ΕΟΤ, δημιουργία νέων μορφών τουρισμού κτλ. Από την πλευρά του, ο γγ του Οργανισμού Ν. Σκουλάς επισήμανε ότι το μοντέλο του μαζικού, παραθεριστικού τουρισμού, στο οποίο στηρίζεται η χώρα μας, θα πρέπει να μετατραπεί σταδιακά σε τουρισμό "δραστηριοτήτων", που θα προσφέρει διακοπές όλο το χρόνο και θα αναβαθμίσει ποιοτικά το μαζικό τουρισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ