Παρασκευή 25 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Υπευθύνων συνενοχή για την "Ακαδημία Χορού"

Το θέμα της παράνομης λειτουργίας της Ακαδημίας Χορού της Σοφίας Κατσανέβα - Παπανδρέου,επανέφεραν με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ,Νίκος Γκατζής και Αχιλλέας Κανταρτζής.Συγκεκριμένα, από τις απαντήσεις στην προηγούμενη Ερώτησή τους (958/27-11-96) προς τους υπουργούς Πολιτισμού, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Εργασίας, προκύπτουν τα παρακάτω συμπεράσματα: Η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν έχει από κανένα υπουργείο άδεια λειτουργίας. Δεν έχει κατατεθεί πουθενά πρόγραμμα σπουδών. Δεν υπάρχουν άδειες εργασίας για αλλοδαπούς εκπαιδευτικούς. Δε στέκουν οι ισχυρισμοί της Σ. Κατσανέβα ότι η συγκεκριμένη σχολή μπορεί να δίνει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνουν στην Ερώτηση οι κομμουνιστές βουλευτές, "παρ' όλα αυτά η συγκεκριμένη σχολή συνεχίζει να παρέχει "υπηρεσίες" με το αζημίωτο, χωρίς κάποιο υπουργείο ή αρμόδιος να επέμβει για να σταματήσει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και τον εμπαιγμό σε βάρος νέων ανθρώπων".

Ερωτώνται, λοιπόν, οι υπουργοί: τι μέτρα προτίθενται να πάρουν για να σταματήσει η τέτοια λειτουργία της εν λόγω "σχολής" και για να επιστραφούν στους δικαιούχους τα χρήματα που έχουν εισπράξει;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ