Τετάρτη 14 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Δραματικός" προϋπολογισμός για το βιβλίο

Κάτι άρχισε ν' αλλάζει στην Εκθεση Βιβλίου. Και πρώτον, άλλαξε η 20ή Γιορτή Βιβλίου,που πραγματοποιείται μέχρι 24 Μάη στο Πεδίον Αρεως, και για πρώτη φορά αποτελεί κοινή διοργάνωση του ΣΕΚΒ και του ΣΕΒΑ.

Αυτό όμως δεν μπορεί να καλύψει "τα μεγάλα προβλήματα και τις αντιξοότητες στο χώρο του βιβλίου",είπε στα προχτεσινά εγκαίνιά της, ο πρόεδρος τους ΣΕΚΒ, Μιχάλης Μπακιρτζής.Αντιξοότητες, που θα λυθούν "με τη χάραξη γενναίας πολιτικής για το βιβλίο" τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Ηλίας Λέγγερης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.Και συνέχισε "μια ενιαία πολιτική για το βιβλίο, εμείς βλέπουμε να περιλαμβάνει από μέτρα για τον έλεγχο της τιμής του χαρτιού, ενίσχυσης των βιβλιοπωλείων, μέχρι και τη δημιουργία προϋποθέσεων για την πλατιά παρουσίαση όλης της εκδοτικής παραγωγής, της διευκόλυνσης με κάθε τρόπο της διάδοσής του. Απαραίτητα είναι η εξοικείωση του παιδιού με το βιβλίο, η δημιουργία βιβλιοθηκών και η ενίσχυση αυτών που υπάρχουν σε σχολεία, συλλόγους, δήμους, κοινότητες".

Μόνο που ο κρατικός προϋπολογισμός αναχαιτίζει την ανάπτυξη του βιβλίου. Και για να προλάβει την κριτική ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος,επικαλέστηκε τον "δραματικά μικρό προϋπολογισμό".

Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμα ο Δήμος Αθήνας (Γ. Σαββίδης), η ΝΔ (Γ. Βαρβιτσιώτης) και το ΔΗΚΚΙ (Δ. Τσοβόλας).

Και αυτά...
  • Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου, Χάρτου και Γραφικών Τεχνών,στις 26/5(7.30μμ), στη "Στοά Βιβλίου", οργανώνει εκδήλωση με θέμα "Οι εξελίξεις στο χώρο του βιβλίου και των εκδόσεων. Ο ρόλος του βιβλιοϋπάλληλου".
  • Παρουσία πολλών ανθρώπων των γραμμάτων και τεχνών, στις 9/5, στη "Στοά Βιβλίου", έγινε από τις εκδόσεις "Καστανιώτη" η τιμητική εκδήλωση - παρουσίαση (με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Ελλάδα) του Ιρλανδού νομπελίστα ποιητή Σέιμους Χίνι.Θυμίζουμε ότι ανθολόγηση ποιημάτων του εξέδωσε ο Καστανιώτης, με γενικό τίτλο "Τα ποιήματα του βάλτου",σε μετάφραση Κατερίνας Αγγελάκη - Ρουκ.Στην εκδήλωση μίλησαν ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού Α. Πεπελάσης, η μεταφράστρια και ο τιμώμενος.
  • Οι εκδόσεις "Αγκυρα" αύριο (8μμ) στο Πολιτιστικό Κέντρο της Λαϊκής Τράπεζας (Μπουμπουλίνας 8) θα παρουσιάσουν το βιβλίο της Ειρήνης Βογιατζή - Χαραλάμπη "Αγγελος από ζάχαρη".Θα μιλήσει η πρώην υπουργός Πολιτισμού της Κύπρου Κλαίρη Αγγελίδου.
  • Την Παρασκευή (8μμ) στο θέατρο "Ιλίσια Στούντιο" (Παπαδιαμαντοπούλου 4) οι εκδόσεις "Καστανιώτη" οργανώνουν εκδήλωση - ανάγνωση της δέκατης ραψωδίας της "Οδύσσειας", που κυκλοφόρησε πρόσφατα σε μετάφραση του καθηγητή του ΑΠΘ Δημήτρη Μαρωνίτη.Διαβάζουν ο μεταφραστής και οι ηθοποιοί Αμαλία Μουτούση και Μιχαήλ Μαρμαρινός.Είσοδος ελεύθερη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ