Τετάρτη 19 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποστέλλεται στη Γερμανία η έκθεση κατάσχεσης

Ολοκληρώθηκαν χτες οι διαδικασίες κατάσχεσης του κτιρίου του Ινστιτούτου Γκαίτε στην οδό Ομήρου, στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της απόφασης του Εφετείου Λιβαδειάς και του Αρείου Πάγου για καταβολή αποζημίωσης από τη Γερμανία στους συγγενείς των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο. Η κατασχετήρια έκθεση, που συνέταξε η δικαστική επιμελήτρια Κωνσταντίνα Παπασπύρου, καταχωρήθηκε στα βιβλία κατασχέσεων του Υποθηκοφυλακείου Αθηνών, ενώ αντίγραφό της μεταφρασμένο και στα γερμανικά επιδόθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να διαβιβαστεί στον Ελληνα πρόξενο στο Βερολίνο. Ο τελευταίος θα διαβιβάσει με τη σειρά του την έκθεση κατάσχεσης στο Πρωτοδικείο της πόλης αυτής για να επιδοθεί στο γερμανικό δημόσιο.

Η Γερμανία έχει προθεσμία 15 ημερών, από την παραλαβή της κατασχετήριας έκθεσης, για να προσφύγει, αν το επιθυμεί, στα ελληνικά δικαστήρια και να ζητήσει την ανακοπή του πλειστηριασμού, που έχει οριστεί να γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Οι διαδικασίες για την κατάσχεση άλλων γερμανικών κτιρίων, με βάση τις παραπάνω δικαστικές αποφάσεις, δεν άρχισαν ακόμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ