Τρίτη 10 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΛΑΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ
Πρώτη και ενισχυμένη η ΔΑΣ

Εναρμονισμένες με τα συμφέροντα του κλάδου οι αποφάσεις του συνεδρίου

Σε πρώτη δύναμη και σημαντικά ενισχυμένη, ανέδειξαν τη "Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία" (ΕΣΑΚ), οι αντιπρόσωποι του 2ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας Κλάδων Ενδυσης (ΟΕΚΙΔΕ), το οποίο πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σημαντική μείωση των δυνάμεών της υπέστη η ΠΑΣΚΕ.

Από τους 190 αντιπροσώπους του συνεδρίου, συμμετείχαν στην ψηφοφορία 185 και έλαβαν: ΔΑΣ 84 ψήφους και 16 έδρες στη νέα διοίκηση, από 13 που είχε πριν. ΠΑΣΚΕ 47 ψήφους και 9 έδρες από 13 που είχε. ΔΑΚΕ 31 ψήφους και 6 έδρες από 5 που είχε προηγούμενα. "Αυτόνομη Παρέμβαση" 24 ψήφους και 4 έδρες, όπως και πριν.

Επίσης εκλέχτηκαν συνολικά 5 αντιπρόσωποι για τη ΓΣΕΕ, από 7 που ήταν πριν, λόγω της αριθμητικής μείωσης των μελών της Ομοσπονδίας εξαιτίας του κλεισίματος δεκάδων επιχειρήσεων. Ελαβαν, ΔΑΣ 49 ψήφους και 4 αντιπροσώπους(είχε 5), ΠΑΣΚΕ 8 ψήφους και κανένα αντιπρόσωπο (είχε 1), "Αυτόνομη Παρέμβαση" 13 ψήφους και 1 αντιπρόσωπο, όπως και πριν. Η ΔΑΚΕ δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο.

Για το Γενικό Συμβούλιο, εξέλεξαν: ΔΑΣ 18 έδρες, ΠΑΣΚΕ 11 έδρες, ΔΑΚΕ 7 έδρες και "Αυτόνομη Παρέμβαση" 5 έδρες.

Το συνέδριο ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία, σαν απόφασή του, την πρόταση της ΔΑΣ. Στην απόφαση αυτή επισημαίνεται πως η εργατική τάξη της χώρας και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στους κλάδους ένδυσης, δέχονται μια ολομέτωπη επίθεση από το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και από την κυβέρνηση. Το εργατικό εισόδημα μειώνεται καθημερινά. Η ανεργία παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς την τελευταία δεκαετία έχουν χαθεί απ' τον κλάδο 50.000 θέσεις εργασίας. Μεγάλες παραγωγικές μονάδες κλείνουν και η παραγωγική βάση της χώρας καταστρέφεται. Η τρομοκρατία στους τόπους δουλιάς εντείνεται, ενώ οι εργοδότες καταπατούν βάναυσα κατακτήσεις και δικαιώματα.

"Απέναντι σε όλα αυτά - τονίζεται - ένα δρόμο μπορούμε να διαλέξουμε, να δυναμώσουμε την ενότητά μας, να οργανώσουμε τους αγώνες μας, κόντρα στις επιθέσεις της εργοδοσίας και της κυβερνητικής πολιτικής, ενάντια στις καταστροφικές επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ