Τρίτη 10 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανοικοδομική απεργία την Πέμπτη

Συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις. Στην πλατεία Κάνιγγος στις 10π.μ. η συγκέντρωση της Αθήνας

Στους δρόμους του αγώνα κατεβαίνουν και πάλι οι οικοδόμοι, αντιμέτωποι με την αντιλαϊκή πολιτική και απαιτώντας άμεσα λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου, με αιχμή την ανεργία και τα ασφαλιστικά. Την Πέμπτη 12 Δεκέμβρη, πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία,με απόφαση της Ομοσπονδίας του κλάδου, ενώ ήδη έχει προγραμματιστεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με νέα 24ωρη απεργία στα μέσα Γενάρη. Στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας της Πέμπτης, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 9.30 το πρωί, στην πλατεία Κάνιγγος.

"Με υψωμένη γροθιά, όλοι στον αγώνα για το δικαίωμα στη δουλιά και την επιβίωση", καλεί με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία. Καταγγέλλει την προκλητική στάση της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του υπουργού Εργασίας, ο οποίος αρνήθηκε σε πρόσφατη συνάντηση που είχε μαζί του, να απαντήσει στα αιτήματα των οικοδόμων. Επίσης, καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης να προωθήσει μέσω του ΔΣ του ΙΚΑ, την αλλαγή του σημερινού τρόπου ασφάλισης, με στόχο την πλήρη ανατροπή του, όπως απαιτούν οι μεγαλοκατασκευαστές.

Οι οικοδόμοι απαιτούν: "Να σταματήσει η λεηλασία του εισοδήματός μας από ακρίβεια, ανατιμήσεις και νέα φορολογία. Μέτρα για την κατοικία, δουλιά στους εργαζόμενους του κλάδου, επιβίωση των ανέργων. Νομοθέτηση του 35ωρου - 7ωρου - 5νθήμερου, με πλήρεις αποδοχές. Σύνταξη στα 55 για τα βαρέα και 60 γενικά, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Αναγνώριση των υπέρ αγνώστων ενσήμων, κλιμάκωση της σύνταξης κατά 3% ανά 300 ένσημα μετά τα 4.050. Κατώτερη σύνταξη ίση με τα 20 μεροκάματα του ανειδίκευτου εργάτη και σύνδεση των αυξήσεων με το ύψος των αυξήσεων της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης. Ιση αμοιβή για ίση δουλιά, με ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα για τους αλλοδαπούς εργάτες. Αυστηρά οικονομικά και ποινικά μέτρα κατά των εργολάβων που χρησιμοποιούν αλλοδαπούς σε συνθήκες "μαύρης εργασίας". Υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων και προστασία της ζωής των οικοδόμων από τα ατυχήματα στο χώρο δουλιάς".

Σε ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Συνδικάτου Οικοδόμων Πειραιά,τονίζεται: "Εκφράζουμε τη διάθεσή μας να συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην απεργία του κλάδου στις 12 Δεκέμβρη και σε κάθε άλλη αγωνιστική κινητοποίηση συντονισμού με άλλους εργαζόμενους".

Αγωνιστικό κάλεσμα απευθύνει με ανακοίνωσή του και το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Αττικής,τονίζοντας πως "είμαστε πεπεισμένοι ότι μόνο με αγώνες θα ανατραπεί η αντεργατική πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ