Τρίτη 10 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικά μποφόρ στα λιμάνια

Πανναυτεργατικό συλλαλητήριο αύριο στις 10 πμ στο ΕΚ Πειραιά. Στις 16-17 Δεκέμβρη η απεργία που κήρυξε η ΠΝΟ σε παγκόσμια κλίμακα

Με 48ωρη απεργία παγκόσμιας κλίμακας στις 16 και 17 του μήνα κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι ναυτεργάτες,απαιτώντας "εδώ και τώρα" από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να αλλάξει την πολιτική της, που υπονομεύει το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας. Την απεργία κήρυξε χτες η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και ισχύει για όλα τα ελληνικά πλοία και για όλους τους Ελληνες ναυτεργάτες που ταξιδεύουν σε κάθε μήκος και πλάτος της Γης.

Το νέο κύκλο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών "ανοίγει" το αυριανό πανναυτεργατικό συλλαλητήριο,που διοργανώνει η Ομοσπονδία με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.Ναυτεργάτες και εργαζόμενοι του Πειραιά θα συναντηθούν στις 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο.Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Οι ναυτεργάτες αντιστέκονται στη μείωση των οργανικών συνθέσεων των πλοίων που προωθεί η κυβέρνηση με την άρση του προστατευτισμού (καμποτάζ) των εσωτερικών πλόων της χώρας, τις σημαίες ευκαιρίας και διεκδικούν τη ριζική αναδιοργάνωση του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και την κατάργηση των εγκριτικών πράξεων νηολόγησης (ευνοϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις για τα ανασφάλιστα πλοία). Αγωνίζονται επίσης ενάντια στον τρόπο φορολόγησής τους, με τον οποίο - όπως έχει επισημάνει με ανακοινώσεις της η ΠΝΟ - "δυναμιτίζεται η ελληνική ναυτιλία και το έμψυχο δυναμικό της". Οι ναυτεργάτες διεκδικούν ακόμα να καθοριστούν οι συντάξεις στο 80% του μισθού των εν ενεργεία ναυτικών.

Το ΕΚΠ,με ανακοίνωσή του, καλεί όλους τους εργαζόμενους του Πειραιά "με την παρουσία τους να δώσουν αγωνιστικό "παρών" για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα απαράδεκτα μέτρα της κυβέρνησης, που θα οδηγήσουν την ελληνική ναυτιλία στη διάλυση και τους Ελληνες ναυτεργάτες στην εξαθλίωση, την περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ